נקודות חן קטנות ורבות

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

23/03/2007 | 10:47 | מאת: דבי י.

אני בת 59 וכל הזמן צומחים לי נקודות חן (מעין יבלות קטנטנות) על הצוואר גם על הפנים ואני לא מבינה את התופעה. בזמנו רופא עור "צרב" לי נקודות שהיו לי על הבטן אבל רק חלק מהן נשרו והשאר נשארו יציבות וחזקות... נמאס לי מהנקודות האלה ואני לא יודעת למה זה צומח לי ומה אפשר לעשות כדי להיפטר מהן לצמיתות. לפני המון שנים הוציאו לי נקודת חן חשודה ועברתי הקרנת רנטגן שטחית והייתי במעקב כמה שנים ועכשיו הכל בסדר אבל עדיין צומחים לי נגעים מעצבנים. מה לעשות? אודה לתשובתך.

25/03/2007 | 08:42 | מאת:

דבי שלום בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, התיאור שלך מתאים לתופעה הנקראת ספיחי עור , בשפה המקצועית - SKIN TAGS . נגעים אלו מקורם גנטי, אין כל דרך לשלוט על דרך התפתחותם והדרך היחידה להפטר מהן הינה להסירם אחד אחד על ידי חנקן נוזלי או מחט חשמלית לפי גודלם. בברכה ד"ר שלקוביץ