שימוש בהידרוקינון במהלך הריון

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

19/08/2015 | 17:51 | מאת: טל

שלום, לפני כשלוש שנים בזמן הנקה הופיע לי כתם עור קטן בשפה העליונה. קטן אבל מגעיל ומציק. הרופא המליץ לי על שימוש באזומד 4%. האזומד עזר מאוד אך לא העלים את הכתם לחלוטין. מידי פעם הוא חזר ( בעיקר בקיץ) השתמשתי שוב לסירוגין מידי 3-4 חודשים, כשבועיים באזומד וזה ממש עזר. בינתיים נכנסתי שוב להריון, הקיץ הגיע והכתם חזר להיות בולט ומציק. גילתי ששימוש בהידרוקינון בהריון אסור וכן טיפולים אחרים. אני כחודשיים עם הכתם הזה שמציק לי מאוד למראה. אני משתמשת כמובן באיפור שלא ממש עוזר. לא הצלחתי להבין מדוע שימוש בהידרוקינון במינון כל כך קטן ( 4% ובאזור כל כך קטן) מזיק בהריון. ניסיתי למצוא מחקרים שמוכיחים נזק בהריון ולא מצאתי. אולי אם אני אבין למה זה אסור בהריון זה יקל עלי. התחושה שלי שאוסרים שימוש בשל חוסר ידיעה על ההשפעה שלו וכן בגלל שרוב התכשירים מכילים חומרים נוספים נגזרות של ויטמין a. כמובן שלא אעשה דבר שיסכן את העובר שלי. מאוד יעזור לי מבחינה תודעתית לקבל הבהרה בנושא וכמובן אשמח לדעת אם יש אפשרות להבהרת כתמים באמצעים מותרים בהריון. תודה!!!!

25/08/2015 | 06:35 | מאת:

בהריון יש נטייה מוגברת להופעה של כתמים על רקע הורמונאלי לכן הטיפול בהריון לא מומלץ, הידרוקינון היא משחה מצוינת לזמן מוגבל 4-6 חודשים ומנוחה לעור . שימוש בלתי אחראי בחומר עשוי לגרום לתוצאה הפוכה של עודף פיגמנט .