פיגמנטציה שהתפתחה בזמן קצר באזור הלחיים והאף

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

16/04/2015 | 23:58 | מאת: יעל

שלום ד"ר מוניקה, שאלתי, אני בת 35,נוטלת גלוגלות פמינט ברצף כ-15 שנה, ברקע היו לי מעט מאוד נמשים, נשמרת היטב בשמש, לצערי הרב בחצי השנה האחרונה, הגעתי למצב-שהתפתחה אצלי פגמינטציה די שחורה- כמו צורה של פרפר, שחברה לנמשיי המועטים ונראית זוועה,הגעתי למצב שאנשים כל הזמן שואלים מה זה? מה קרה לך? ואלו שלא ראו אותי חצי שנה ורואים אותי עכשיו, נבהלים גם, אני אישית מתוסכלת ולצערי לא מצליחה לטשטש את זאת עם שום מייק אפ, אני יודעת שזה בטח דורש טיפול האם אפשרי בקיץ? יש סיכוי שניתן להוציא את זה? יש לי עיניים מאוד רגישות האם זה בעייתי? ברקע ילדותי פסוריאזיס מגיל 5 ידיים רגליים שכבר 7-8 שנים נעלם, אך העור תמיד יבש אודה על תשובתך(-:

18/04/2015 | 08:30 | מאת:

לפי התיאור שלך מדובר במלזמה - פיגמנטציה על רקע הורמונאלי שיכולה לקרות לאחר נטילת גלולות , כדאי לאבחן את הכתמים ,ואז לקבל החלטה איזה טיפול מתאים . לא כל קילוף מתאים הוא יכול להחמיר את המצב .

18/04/2015 | 09:20 | מאת: יעל

למה הכוונה שלא כך קילוף יתאים כלומר שעלול להחמיר? את מתכוונת יחמיר פסוריאזיס או יחמיד את הכתמים? ומה עם לייזר יש אופציה כזו ? תודה