קשקשים בעור הקרקפת לילד

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

24/02/2015 | 00:20 | מאת: רוז

לבן שלי בן 8 יש מספר ימים קשקשים בעור הקרקפת וראיתי אותו מגרד עד כדי פציעה. האם זה טבעי בגיל כזה? זה נראה מדאיג. ברצוני לציין שאני מקפידה שיחפוף היטב את השיער. הוא משתמש בשמפו פינוק שנועד לילדים. השיער שלו נראה שמנוני גם לאחר חפיפה מאז הקשקשים. קבעתי לו תור אצל רופא עור אבל לצערי רק בחודש הבא מתפנה. אין תורים דחופים. בבקשה אשמח לדעת מה לעשות מכיוון שהילד מאוד סובל. אין לי מושג ממה זה נובע. אשמח לשמוע בעצתך בדחיפות. תודה

26/02/2015 | 08:50 | מאת:

קשקשים נובעים ממספר בעיות , צריך לבדוק אם הגרד נובע מדלקת , כינים, יובש של הקרקפת , גרד עקב מתח עד כדי פציעה . לדלקת צריך לערב אפילו את רופא הילדים לעזרה ראשונה . אפשר למרוח משחת סליקרן המרככת את הקשקשים חצי שעה לפני חפיפה , לחפוף עם שמפו ולראות תוך 2-3 ימים אם יש שיפור.