צלקות כתוצאה מפוליקוליטיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

31/05/2014 | 10:08 | מאת: שי

שלום, הייתי מסירה שיער באמצעות מכונה להסרת שיער, ועם הזמן נוצרו לי פצעונים במקום, הרופא עור אמר שזה שערות כלואות להוציא אותם. מה שקרה זה שהתחלתי לחטט בעור עם האצבעות ועם מחט ולנסות להוציא את השערות הכלואות, באופן אובססיבי, ובנוסף עשיתי טיפולי לייזר. ככה שהתחלתי לקלף את כל הפצעים שוב שוב עד שיצאו השערות.בדיעבד, זה רק הזיק לי ולא הועיל. כתוצאה מהחיטוט יתר נוצרו לי מלא צלקות ברגליים. עכשיו לשאלתי: האם צלקות אלו דוהות עם הזמן? האם הם יקטנו או יעברו חלקית? או שיש משחות מתאימות שיועילו לי? או שהאם אין ברירה, ואני אצטרך לעשות טיפול לייזר להסרתם? תודה רבה רבה מראש!

07/06/2014 | 12:45 | מאת:

יער כלוא גורם לדלקת שנקראת פוליקוליטיס, לא תמיד ניתן למנוע אותה חיטוט גורם לדלקת עמוקה ולעתים צלקת , לייזר עוזר להסרת שיער וטיפול גם בשיער כלוא, לא יכול להבטיח תוצאה מוחלטת , אך בהחלט נחשב כטיפול בחירה להסרת שיער גם באזורים בעיתיים . לצלקות ניתן לטפל במשחות ובמפשעה הלייזר לא עוזר לצערי .