קרטוזיס פילאריס - האם לייזר יכול לעזור?

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

10/05/2014 | 13:48 | מאת: שלומי

היי, אני סובל כבר שנים מבעיית עור אסתטית של קרטוזיס פילאריס. עד לפני כמה שנים תשובות הרופאים היו כי אין פיתרון לבעיה. חיפוש באינטרנט מראה הבטחות שונות שלא נראות אמינות במיוחד. אך החיפוש העלה גם את התוצאה הבאה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22268726 מחקר קטן המדבר על שיפור במראה בעיקבות הסרת שיער בלייזר על ידי לייזר מסוג Nd:YAG. שאלתי האם את מכירה את המחקר? האם ישנה התקדמות בשנים האחרונות בטיפול בבעיה? היכן ניתן לבצע בפיקוח רפואי, טיפול לייזר במכשיר שכזה. מה הסיכונים לבעל עור כהה? והאם לעשות זאת בקייץ או בחורף? תודה מראש

10/05/2014 | 16:51 | מאת:

קרטוזיס פיריס היא תופעה עורית של עור מגורגר , אדמדם , לעתים מגרד. זו תופעה גנטית ואינה מחלה. הלייזר לא עוזר , יש תקופות שהמצב יותר ויש תקופות שהעור יותר יבש , מריחה של קרם מסוג רטין A וקרם לחות עוזרים מאד , חשוב להתמיד .