רמת ph

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/01/2001 | 16:44 | מאת: רחל

לד"ר קנטר שלום רב הייתי מבקשת לדעת מהי רמת הPH הרצויה ובאיזה רמות נקרא שיש חמצת האם כאשר ה- PH נמוך או גבוה בברכה ותודה מראש על התשובה רחל

02/01/2001 | 21:57 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, רמת ה pH הרצויה בדם נעה סביב 7.35, כלומר טיפ טיפה בסיסית..(רמה ניוטרלית היא של 7.0) .בחמצת הרמות יורדות, כי המושג "pH" , הוא הלוגריטם של ריכטז יוני המימן בפלזמה [+H]. ככל שיש יותצר יוני מימן, החומציות עולה, אך ערך ה pH יורד בהתאמה . כך שככל שהוא נמוך יותר מ 7.35 מדובר על התגברות החמצת. ערכים של 7.15 מתחילים להיות מסוכנים, וברמות של פחות מ 6.9 קיימת סכנה של דום לב ומות. תמתיני חודשיים בסבלנות - להופעת ספרי החדש "לחוית עם ולהרגיש בלי - סוכרת" העומד להופיע בהוצאת ידיעות אחרונות, ושם תמצאי פרק שלם המתייחס לנושא החמצת והחומציות בדם בסוכרת. קצת סבלנות... ד"ר קנטר

03/01/2001 | 11:57 | מאת: ר.ר

לד"ר קנטר תודה על התייחסותך לשאלתי. יש לי את ספרך הקודם ובהחלט אמתין לספר השני כיוון שלדעתי הקריאה בנושא הסוכרת תורמת הרבה להבנת המחלה. קראתי היום בעיתון על המרפא ממומבסה ואני מאוד סקפטית לגבי העניין ואני מקווה שאנשים יבינו שזו לא תרופת פלא ולדעתי גם לא הפתרון למחלה. בכל אופן תודה לך רחל

מנהל פורום סוכרת