יתר פעילות של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/01/2001 | 11:15 | מאת: אני

אחרי כמה זמן של חוסר איזון ביתר פעילות של בלוטת התריס נהוג לשתות את היוד (אבלציה) תודה

02/01/2001 | 22:23 | מאת: ד"ר יורם קנטר

קיימות גישות שונות למושא זה. בדרך כלל - מנסים לטפל ב"סיבוב הראשון" על ידי דיכוי תרופתי מתאים, (בתנאי שאין הוראת נגד התרופות הללו שסיבוכיהן בצידן). ואם לאחר תקופה של שנה שנתים התופעה חוזרת - אפשר שוב לנסות תרופתית או לנסות להרוס את הבלוטה על ידי יוד רדיואקטיבי. ככל זאת בתנאי שאין צורך בניתוח דחוף (בלוטה גדולה, לוחצתת על קנה או ושט, וכ'.יש גם אנשים שממשיכים לקחת שניםם רוכות "מנת שימור" מוקטנת של מדכאי בלוטה למנוע השנות פעילות היתר. כל מקרה לגופו, לפי מצב הבלוטה התפקודי, גודלה, מבנהה, הגיל וכדומה. מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג מומחה, העוסק בבלוטת התריס על נספחיה. אין לך שאלה בסוכרת?

05/01/2001 | 03:14 | מאת: אני

ד"ר קנטר כתב/ה: > > קיימות גישות שונות לנושא זה. > בדרך כלל - מנסים לטפל ב"סיבוב הראשון" על ידי דיכוי תרופתי > מתאים, (בתנאי שאין הוראת נגד התרופות הללו שסיבוכיהן בצידן). ואם > לאחר תקופה של שנה שנתים התופעה חוזרת - אפשר שוב לנסות תרופתית > או לנסות להרוס את הבלוטה על ידי יוד רדיואקטיבי. ככל זאת בתנאי > שאין צורך בניתוח דחוף (בלוטה גדולה, לוחצתת על קנה או ושט, > וכ'.יש גם אנשים שממשיכים לקחת שניםם רוכות "מנת שימור" מוקטנת של > מדכאי בלוטה למנוע השנות פעילות היתר. > כל מקרה לגופו, לפי מצב הבלוטה התפקודי, גודלה, מבנהה, הגיל > וכדומה. > מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג מומחה, העוסק בבלוטת התריס על נספחיה. > אין לך שאלה בסוכרת? דבר ראשון תודה רבה על התשובה. דבר שני למה שאלת לגבי הסוכרת? דבר שלישי אני הולכת לקראת לקיחת היוד ואני לא בטוחה שזה הדבר הנכון. אולי מפחדת קצת. אני כבר 10 שנים סובלת מיתר פעילות. בערך שנה וחצי לא לוקחת כדורים על דעת עצמי. במאי התוצאות לא היו מזהירות גבוהות מאד. ופתאום עכשיו התוצאות השתפרו ללא כל טיפול תרופתי. היוד נשמע לי לא דבר נעים במיוחד. אפשר לקבל מעט הסבר על הטיפול? בברכה, ותודה מראש

מנהל פורום סוכרת