סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/12/2000 | 10:21 | מאת: נופר.טייב

מה הסבר הגינטי על מחלת הסכרת .גינים חילופיים ואללים האחראים למחלה:דומיננטים,רצסיביים,הומוזיגוט,הטרוזיגוט.

28/12/2000 | 11:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, על מנת להסביר את כל הקשור וכרוך בגנטיקה וסוכרת, נדרש קורס מלא של ביה"ס לרפואה ולא פה המקום להכנס לכך. לא כל שכן להתחיל להסביר על אללים, כרומוזומים, גנים רצסיבים ודומיננטים. עקרונית מחלת הסוכרת אינה :"מחלה גנטית":, אלא תופעה שהנטיה לפתח אותה יכולה לעבור בתורשה. עוד ב 1977, בכנוס עולמי של 400 גנטיקאים, סוכם ש: "סוכרת היא כאב הראש של הגנטיקאים" להוציא מספר קטן של תת קבוצות נדירות )דוגמת משפחה בדואית שתוארה לאחרונה במפון הארץ( בהן יש כן קשר תורשתי/גנטי ישיר מוכח, רוב הסוכרתיים , גם אם יש להם מבנים ייחודיים מסוימים בדמם, אינם מעבירים את הסוכרת לדורות הבאים לפםי חוקי הגנטיקה הקלאסיים. מכאן ש: "נטיה לפתח סוכרת תחת תנאים מסוימים" - כן העברה גנטית ישירה מדור לדור לפי החוקים המקובלים - לא. בברכה, ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת