דלקת בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/12/2000 | 11:40 | מאת: אפרת

1. האם דלקת בבלוטת התריס יכולה להיעלם ללא מתן טיפול? כמה זמן זה יכול להימשך (האם הגיוני שדלקת שאובחנה באוגוסט באולטראסאונד צוארי כמעט חלפה לגמרי ללא מתן טיפול) ? 2. האם כאב מתמשך (מספר חודשים) באיזור הלוע (לא בעת בליעה) יכול לנבוע מדלקת בבלוטת התריס? 3.. האם יכול להיות קשר בין מחסור בויטמין B12 ובין דלקת תירואידית? אגב, בבדיקת מיפוי בלוטת התריס שבוצעה באוגוסט בעקבות האולטרסאונד הצוארי לא נמצאו "קשרים קרים". תודה.

28/12/2000 | 11:33 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אמנם שאלתך אינה קשורה בסוכרת, אבל נשיב בקיצור: דלקת חריפה של בלוטת התריס מתבטאת )כמו כל דלקת( בחום, נפיחות מקומית, קושי בבליעה, וכאבים. הדלקת יכולה לחלוף מעצמה, ועלפי רוב פרט לאספירין לא נותנים דבר נוסף. הדלקת יכולה להיות בהחלט על רקע ויראלי. לאחר דלקת שכזו קיימת אפשרות לירידה בתפקודי הבלוטה. בברכה, ד,ר קנטר

מנהל פורום סוכרת