סכרת - בדיקת דם (למנהל הפורום)

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/12/2000 | 01:39 | מאת: יוסי אורגד

מה המשמעות של בדיקת דם לגילוי סכרת במקרים הבאים. 1 בצום 12 שעות. 2 שעתיים לאחר העמסת סוכר. 3 למה לא שעה או חצי שעה אחרי העמסת סוכר. כמה זמן אחרי ארוחה רמת הסוכר היא הגבוהה ביותר ומתי היא הנמוכה ביותר. 4 האם יש הבדל בין בדיקת סוכר בלקיחת דגימת דם מהאצבע או מהווריד. 5 האם יש מכשיר ביתי לבדיקת סוכר תודה עבור תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
21/12/2000 | 23:28 | מאת: מאיר פרומקין

יוסי, בדיקת הסוכר לאחר הצום מטרתה להשיג ערך ללא השפעת הפחמימות. עד שעתיים לאחר אכילת פחמימות רמות הסוכר חוזרות באורח תקין לנורמה. ולכן לאחר שעתיים מוודאים האם קיים בגוף אינסולין המבצא זאת. ואם לאו - הנה לפנינו פגם כלשהו במטבוליזם האינסולין שזאת למעשה סוכרת. בדיקת הדם במעבדה היא מדוייקת ביותר ולצורכי איבחון יש לבצע בדיקות מעבדה שהן אחידות ותקינות ולהעדיפן על בדיקה עצמית (מעט מאד אנשים לא יעשו הנחות לעצמם או שלא ימצאו סיבה מדוע בעצם התוצאה אינה מוצאת חן בעיניהם). כן, יש גלוקומונים שהם מכשירי בדיקה ביתיים והם נפוצים ומחירם שווה לכל נפש. למעשה כל סוכרתי חייב במכשיר שכזה. הנה לך לינק למאמר שיבאר לך על מנגנון שמירת ערכי הסוכר. http://members.iol.co.il/matok/frum/frum21.htm ולינק נוסף שיסביר לך את השחקנים הראשיים ושחקני החיזוק במנגנון וויסות הסוכר: http://members.iol.co.il/matok/DOCY/frum126.htm בהצלחה,, מאיר

22/12/2000 | 14:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הבדיקה בבוקר בצום מציינת את מצב הסוכר בדם לאחר מספר שעות בהן רמת הסובכר אינה מודפעת ממזון חיצוני אלאמבוססת על שווי המשקל המטבולי הדינמי של הסוכרים בגוף. רמה של מעל 126 מג% בצום - משמעותה סוכרת קיימת. רמה של בין 110 ל 126מג% משמעותה "IFG" - סוכר מןפרע בצום. זה לא סוכרת אבל מצב שיש בו סיכון מוגבר להופעת סוכרת המצריך התייחסות (דיאטה, אולי תרופה?) 2) רמת הסוכר שעתיים אחר האוכל נותנת מושג על יכות הגוף להתמודד עם עומס של סוכר. זו גם נקודה אבחנתית חשובה. אם הרמה שעתים אחר האוכל היא מעל 200 מג% - משמעות הדבר שקיימת סוכרת. אם הרמה היא פחות מ 200 אך עדיין מעל ל 140 מג% - משמעות הדבר - מצב הנקרא "IGT" כלומר קיימת הפרעה במטבוליזם הפחמימות. מצב זה דורש התייחסות כי תוך 5 שנים מחצית האנשים הללו יהפכו לסוכרתיים של "ממש". 3) בדרך כלל רמת הגלוקוז אחר ארוחה מגיעה לשיא תוך שעה. לפעמים היא יורדת "הכי נמוך" לאחר שעתיים עד שעתים וחצי. אם הירידה היא קיצונית מדובר על מצב שנקרא "היפוגליקמיה תגובציצ". הצריך אף הוא התייחסות 4) קיים הבדל ברמות הסוכר בין דם עורקי מלא לבים דם ורידי הנשלח למעבדה ומופרד לפלזמה. הפערים יכולים להגיע עד ל 15% 5) קיימים מספר מכשירים טובים לבדיקות הגלוקוז. אנו איננו משמשים תועמלני החברות המשווקות מכשירים אלו - התייעץ עם הרוקח בקופה בה אתה חבר. הסבר מלא לשלאותיך תמצא בספרי החדש והעדכני: " לחיות עם ולהרגיש בלי - סוכרת" שיופיע בחדשיים הקרובים בברכה , ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת