סוכרת-מידע

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/11/2000 | 23:44 | מאת: צבי מזר

אל מנהל הפורום/רופא מומחה, אני נמצא על גבול סוכרת (בסביבות 100 בצום, ובסביבות 130-150 שעתיים אחרי ארוחת צהריים). בד"כ, כמעט אחרי כל ארוחה אני צמא. ברצוני לשאול האם לשתית מים מרובה יש השפעה כלשהי על איזון הסוכר. כמו כן, האם יש חומרים (כדורים, כמוסות) שאינן תרופות שכדאי לקחת לאיזון הסוכר. לתשובתכם אודה בכבוד רב, צבי מזר.

01/12/2000 | 00:54 | מאת: מאיר פרומקין

צבי שלום, בד"כ אין קשר בין השתיה גופה לבין הסוכרת, למרות ששתייה תכופה יתר על המידה עשוייה להיות סממן לסוכרת. ובכ"ז, בכל מצב של הגדרה סוכרתית יש לטפל בה, למרות שהערכים שאתה מציין הם עילה לקנאה. השאלה היא אם אכן אלה ערכים המייצגים מציאות רציפה או כאלה שנמדדו לאחר הכנה לבדיקה (ארוחה במידה, או צום וכו'). רצוי לבצע בדיקות אקרעיות כמו גם בדיקה דקדקנית יותר. מאיר

02/12/2000 | 17:36 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אם יש לך בצום רמות נמוכות מ 110 מג% , או/ו שעתיים אחר האוכל רמות הנמוכות מ 140 מג% - הרי שאין לך סוכרת. אם בצום הרמות כנ"ל ושעתיים אחר ה"אוכל" ( או לאחר שתית 75 גר גלוקוז) הן מעל ל140מג% אך פחות מ200מג% ,- גם אז אין לך סוכרת אלא מצב ביניים של "הפרעה במטבוליזם הפחמימות" או "IGT". מצב זה דורש כבר דיאטה מתאימה דלת סוכרים זמינים ולפעמים אף כדור אחד של מטפורמין בארב, על מנת שלא יהפוך המצב הזה לסוכרת של ממש. שתית מים אין לה השפעה על רמות הגלוקוז בגוף.שתה לרוויה! בברכה, ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת