רמה נמוכה של כולוסטרול טוב HDL

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/11/2000 | 12:24 | מאת: יוד אלף

איךמעלים את רמת הכולוסטרול הטוב. האם יש כדורים או מזון טבעי או רפואה טבעית שמעלה את הכולסטרול הטוב.תודה על תשובה

03/11/2000 | 18:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום ליוד אלף, אם רמות שומני הדם תקינות כולן - הן רמות סך הכולסטרול, הן רמות הכולסטרול ה"רע" והן רמות הטריגליצרידים, ורק הכולסטרול הטוב הוא נמוך [HDL פחות מ35 ], זו בעייה להעלותו. חלק מהתרופות החדישות דוגמת ליפיטור יכולות לסייע במעט, וכן שתית כוסית יין אדום יבש או חצי יבש באופן קבוע עם הארוחה יכולה אף היא לשפר (ה"פרדוקס הצרפתי") לחיים!

14/11/2000 | 00:22 | מאת: אריה

לד"ר קנטור! מהי ההשפעה של כוסיות היין שציינת על חולי הסכרת ומהו "מחיר" כוסית היין למשתמשים במשאבת אינסולין (שקול לכמה גר' פחממות או מדד אחר?).

מנהל פורום סוכרת