רגליים סוכרתיים

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/10/2000 | 18:24 | מאת: מאיר שטרנברג

אני סובל מסוכרת ומטופל באינסולין, בחצי השנה האחרונה התחלתי להשתמש במשאבת אינסולין ולשמחתי הצלחתי להגיע לאיזון די טוב ! אך בעייתי העיקרית הינה כאבי רגליים : כאשר אני הולך יש לי תחושה כאילו ואני צועד על "אבנים", הדבר מאד לא "נעים" וגורם לקושי בהליכה להרגשת עייפות ברגליים,לעיתים הרגשת נימול וחוסר תחושה, בקיצור "רע לי". הזמנתי מידרסים רבים ושונים וללא תועלת. האם תוכלו לעזור לי בנושא זה ו/או להפנות אותי למומחה רציני? תודה מראש

29/10/2000 | 12:32 | מאת: ד"ר יורם קנטר

למאיר שלום, התאור שלך הוא תיאור "קלאסי" של מעורבות עצבית הקפית סוכרתית - "נוירופתיה סנסורית פריפרית דיאבטית" . למרות שהיו בעבר תאורים של שיפור הנוירופתיה מסוג זה עם המעבר למשאבת אינסולין ולאיזון אידאילי - לרוב אין שיפור ניכר, אך ניתן לעצור ולהאיט את התקדמות התהליך. עליך לבצע שני דברים - בדיקת EMG והערכה נוירולוגית של מידת הפגיעה העצבית, ב. פניה למכון אורטופדי שיש לו אפשרות לבחון את הלחצים בכף הרגל בזמן דריכה או הליכה, לפיהם יותאם לך מדרס מתאים ככפפה ליד. תוכל להתקשר לאגודה הישראלית לסוכרת 03-9508222 ולקבל מהם מקומות מומלצים כנ"ל. הפורום אינו עושה תעמולה למכונים או לרופאים- אולם ניתןלקבל ולדרוש באגודה כתובות של מכונים מוכרים על ידי האגודה לסוכרת, עם מיכשור לבדיקת לחצים בכף הרגל כנ"ל. בהצלחה! ד"ר יורם קנטר.

30/10/2000 | 14:24 | מאת: מאיר .ש.

לד"ר קנטור תודה על התשובה המהירה והענינית, המשיך על פי המלצתך והעדכן אותך בהתאם.

מנהל פורום סוכרת