אינסולין נמוך - 3

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/07/2000 | 16:37 | מאת: גילי

בבדיקה כאשר המינימום המסומן בבדיקה הוא 10 השאלה היא אם ניתן להתעלם תוצאה שכזו ואם הסוכר תקין במקביל - אז אפשר להתעלם? אין לי סכרת , אך הגוף מגיב לפעמים כאילו הוא בהיפו תודה גילי

15/07/2000 | 12:13 | מאת: ד"ר יורם קנטר

גילי, יש דברים רבים שאינם ברורים בשאלתך. אינסולין נמוך אינו הולך עם סוכר נמוך. היפו אינו סממן לסוכרת. ופרט לכל אלה, כל בדיקה היא רגעית וסוכרת היא מצב קבוע שגם בו ניתן למצוא בדיקות תקינות לצד בדיקות שאינן תקינות. מה שכן ניתן לקבוע בוודאות, הוא שמי שהוא סוכרתי שאינו מטופל, סביר שנמצא אצלו בדיקות שאינן קבילות. סוכרת, גיל, היא מחלה בלעדית של רמות סוכר גבוהות בדם, על כל הסיבות המביאות למצב זה. היפו והיפר עבור הסוכרתי אינן המחלה עצמה אלא תופעות בשגרת הטיפול בה. ולכן, גילי, היפו אינו סממן לסוכרת. ואף לא למחסור בפחמימות. היפו הוא תוצר של רמה נמוכה באופן חריג של סוכר הדם. הגוף מדווח על חריפות המצב בהיפו. ניתן לגרום להיפו גם ללא סוכרת, נניח במאמץ גופני קיצוני ללא אכיה. כך מניחים קרה באופן פטאלי לרץ המרתון המקורי והמפורסם שגמא 42 ק"מ ללא מנוחה ומזון וסופו שהונצח במשחקים האולימפיים. מאיר

15/07/2000 | 14:28 | מאת: גילי

צינתי במיוחד שאין לי סכרת זו עובדה! השאלה היא: א. האם יש בעיות נוספות [להוציא סכרת] שבעטין האינסולין נמוך לדוגמא בעיה בהורמונים הנגדים לאינסולין [מה שנראה לי מסיבות שונות שגורם להיפו ההשערה לגבי הרץ המפורסם הנה יפה היות ובמקרה שלי זה קורה מאד מאד מוקדם ןאז באר של פחממות מחזיר לי היכולת ומכאן המחשבה על ההורמונים הנגדיים לאינסולין עם אינסולין אין לי בעיה - אם כבר הבעיה היא בתגובה חזקה מדי ל האנסולין] מקוה שהצלחתי להבהיר השאלה גילי

מנהל פורום סוכרת