סכרת מסוג lada וטיפול בגלוקומין

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/11/2016 | 00:23 | מאת: חן

שלום רב ד"ר בעלי בן 41 אובחן לאחרונה בסכרת חדשה התסמינים יובש בפה,ירידה במשקל במרפאת סכרת יש חשד לסכרת מסוג lada הוא שומר ומקפיד מאוד על אורח חיים בריא דיאטה לסכרת ופעילות גופנית הומלץ על תרופה שנקראת גלוקומין 3 פעמים ביום ערכי הסוכר שלו 150-110 בשעות הבוקר שהוא קם לפני הארוחה ערכי הסוכר 150 הומלץ לו לקחת בערב 2 כדורי גלוקומין בנוסף כאשר ערכי הסוכר 110-100 בעלי לא נוטל כדור..מחשש שירד לו הסוכר מתחת ל70 האם הוא אמור לא ליטול כאשר הסוכר מאוזן באופן סביר? אודה מאוד לתשובתך

08/11/2016 | 14:29 | מאת: איציק

גלוקומין לא מוריד את הסוכר נקודתית אלא יש לו השפעה ארוכת טווח. בעלך צריך לקחת את הגלולות בהתאם להוראות הרופא בלי קשר לרמת הסוכר הרגעית שלו.

09/11/2016 | 00:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, השאלה הראשונה היא האם באמת יש לבעלך סמנים וממצאים בכיוון של לאדה. לאגה היא סוכרת במבוגרים שבה יש הרס וירידה של תאי הלבלב, כמו בסוכרת מסוג 1 בצעירים וילדים. במקרים אלו בדיקת C-PEPTIDE תראה על פעילות נמוכה או חסר פעילות לבלבית, וכן מוצאים עדות לנוגדנים בדם כנגד תאי לבלב, אנטי GAD, ואנטי אינסולין. בחלק מחולים אלו, בשלבים הראשונים כאשר יס פעילות לבלבית נמוכה (בניגוד לסו 2 שם היא גבוהה)מטפלים בתרופות כגלוקומין. תרופה זו לא מורידה את רמות הסוכר אלא מונעת את עלייתו ובד"כ לא גורמת להיפו. בשל זה כדאי לשקול שימשיך בגלוקומין ללא פחד 1X3 ביום ולא בערב.2+1

מנהל פורום סוכרת