האם בוודאות טרום סוכרת -מודאגת

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/09/2016 | 12:16 | מאת: ענת

שלום דוקטור בת 45 .בעברי לפני 20 שנה סכרת הריונית. בבדיקות כלליות לאחר 12 שעות צום קלוגוז -97 , המוגלובין מסוכרר -5.9 . רופאה קבעה טרום סוכרת ושלחה לדיאטנית. הייתי במצב חרדתי שנתיים אחרונות . האם ניתן לקבוע וודאות והאם מצב זה הפיך ? אמא גם סובלת מסוכר עקב לקיחת סטוראידים תודה ענת

11/09/2016 | 12:35 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ענת, הערכים שציינת אינם תומכים באבחנה של קדם סוכרת והם עדיין בתחום התקין. סוכרת הריונית בעבר מהווה גורם סיכון לאפשרות של הופעת קדם סוכרת בעתיד ורצוי לשמור על כלכלה מופחתת סוכרים זמינים, שמירה על משקל סביר ופעילות גופנית מתונה. כרגע אין לך קדם סוכרת.

מנהל פורום סוכרת