סיבוך מסוכרת ייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/09/2016 | 11:02 | מאת: ליאת ברק

שלום רב, אני בת 49 סובלת מסכרת סוג 2 12 שנה, רוב השנים הייתי לא מאוזנת מעל 10 ac1 בחצי שנה ירד ל 7.00 וגם ירדתי 10 ק"ג במשקל גם בגלל שהיתי מאושפזת בבית חולים ולא אכלתי כלום . הענין שבגלל הרגשה של הירדמות בכפות הרגלים וכאבים בשרירים בשוקיים עשיתי אתמול בדיקת EMG ובסיכום היה רשום "תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לפולינוירותפיה מוטורית וסנסנורית ככל הנראה בעיקר דמיאלינטיבית " מה זה אומר , האם אפשר לתקן את הנזק מה אפשר לעשות. האם התשובה הזאת יכולה להיות גם בגלל סידן גבוהה (מעל 12) שממנו סבלתי בחודשיים האחרונים כתוצאה מסרקדואיזיס ? או שאין קשר ??

11/09/2016 | 12:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, סוכרת בלתי מאוזנת כפי שהייתה לך גורמת לסיבוכים וביניהם היא הפגיעה בעצבים התחושתיים והמוטוריים. אצלך שני הסוגים נפגעו ולכן מדובר על "פולי" נוירופתיה כלומר מעורבת. המצב הוא בלתי הפיך, ויש תרופות שיכולות להקל על הסימפטומים התחושתיים כגון "זרמים" "נימול" תחושת חשמל" ועוד. מומלץ לך לעיין בחנות הספרים בקניון הקרוב בפרק על הנוירופתיה בסוכרת בספר : "סוכרת (כרך שני) סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח" לקבלת מידע נרחב נוסף בשפה פשוטה ובגובה העיניים.

מנהל פורום סוכרת