יהדות קנדה אור יהודה

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/06/2016 | 21:28 | מאת: בתיה

אני סוכרית בדיקות דם אחרונות שעשיתי במאי המוגלובין A1C היה 7.3 מעבר לזה תיפקודי כבד ערכים אמנם לא הרבה גבוהים לכן עורכים בדיקות דם כל 3 או 4 חודשים איות והבדיקות אחרונות נעשו ב-9 למאי האם זה לא מוקדם מידי בשביל בדיקות רופא המשפחה בתן לי עוד פעם עכשיו לעשות כל הבדיקות. כל כמה זמן מומלץ לעשות בדיקות דם? לסוכרתיים תודה וערב טוב ממתינה לתשןבתך

28/06/2016 | 13:38 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ההמלצה היא לכל סוכרתי לבצע אחת לריבעון (כל 4 חודשים) בדיקות דם של סוכר, תפקודי כליות, תפקודי כבד, ושומני הדם, והמוגלובין מסוכרר ( A1C), וכן שתן לכללית ולמיקרואלבומין. בדיקות אחרות כמו תמונת דם שלמה, תפקודי בלוטת התריס ואחרות בהתאם למצב הרפואי.

מנהל פורום סוכרת