מתח ועליית רמת סוכר באדם לא סוכרתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/06/2016 | 17:34 | מאת: לוגי

שלום האם מתח וחרדה במשך כשעה יכולים להעלות רמת סוכר בדם לאדם לא סוכרתי באופן נקודתי ? ( האם גם במאמץ גופני רמת סוכר עולה ? אם רמת הסוכר מסתדרת לאחר רגיעה ונמצאת ביחסי הטווח לאחר שעתיים ללא אוכל זה אומר לי שאין בעיה ? תודה

28/06/2016 | 12:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך בעקרון מצבי מתח וחרדה מעלים את רמות הסוכר בדם, אך קיימות פה שתי בעיות: האחת- לא ניתן לכמת (להגדיר מבחינה כמותית) את ,עצמת" המתח- כי אין יחידות מידה (ליטר מתח? קילו מתח? מטר של מתח? ) והשנייה- לאותו גורם מתח מוגדר (נחש חי, עכבר מת, רימון או בקבוק תבערה וכ') כל אדם מגיב בצורה שונה. גם לגבי מאמץ גופני יש כשליש מהאוכלוסייה שהגוף שלהם מפרש את המאמץ הפיזי כסטרס גופני. כך שלא ניתן להעריך את השפעת ה"מתח" או הסטרס לגבי מישהו מסוים.

מנהל פורום סוכרת