גלוקוז גבוה בבדיקת שתן כללית

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/06/2016 | 19:17 | מאת: יעל

בן 17. ברקע אסטמה . מטופל בסימביקורט. הבוקר- בדיקת שתן כללית ( לא בצום, לאחר ארוחה ושתית אייס - קפה) התקבלו התוצאות שם הבדיקה תוצאה GLUCOSE - U STRIP 150 mg/dl BILIRUBIN- U STRIP NEG KETONES- U STRIP NEG SPECIFIC GRAV-U STRI 1.039 PH- U STRIP 5.5 PROTEIN- U STRIP NEG UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL ERYTHROCYTES-U STRIP NEG NITRITE- U STRIP NEG LEUCOCYTES - U STRIP NEG. כעת , בערב, שעתיים לאחר הארוחה- בדיקת סוכר בדם בסטיק - 120. מה יכול להסביר את הערכים הגבוהים בשתן? תודה

10/06/2016 | 10:08 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, על מנת שסוכר יפיע בשתן הוא צריך להיות לעל לסף "המחסום" הכלייתי, בערכים של מעל 180מ"ג% בדם. ערכים אלה מופיעים בר"כ בסוכרת, אך קיימים מקרים נדירים יחסית של "גליקוזוריה" ששם מופיע סוכר מעל לנורמה בשתן גם בלא סוכרתיים ללא סוכרת בשל הפרעה במנגנוני הוויסות בכליה. מומלץ לך לבצע בדיקות סוכר בצום + שעתיים אחר ארוחה פחמימתית בקופה מדם ורידי (ולא בבית בסטריפ) על מנת לוודא מהו מצבך המטבולי הנוכחי מבחינת הסוכרים בדם.

10/06/2016 | 10:08 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, על מנת שסוכר יפיע בשתן הוא צריך להיות לעל לסף "המחסום" הכלייתי, בערכים של מעל 180מ"ג% בדם. ערכים אלה מופיעים בר"כ בסוכרת, אך קיימים מקרים נדירים יחסית של "גליקוזוריה" ששם מופיע סוכר מעל לנורמה בשתן גם בלא סוכרתיים ללא סוכרת בשל הפרעה במנגנוני הוויסות בכליה. מומלץ לך לבצע בדיקות סוכר בצום + שעתיים אחר ארוחה פחמימתית בקופה מדם ורידי (ולא בבית בסטריפ) על מנת לוודא מהו מצבך המטבולי הנוכחי מבחינת הסוכרים בדם.

מנהל פורום סוכרת