ויטמין e

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/02/2016 | 18:03 | מאת: אלי

שלום רב יורם התגלתה לי סוכרת לאדה לפני שנה עם ac של 11 . התאזנתי מהגילוי ל ac של 6ועכשיו 5.4 . אני מטופל בלנטוס פעם ביום וזהו -תזונה וספורט . למרות האיזון הגעתי לרופא עיניים וגיליתע להפתעתי שיש ממצא של כמה נקודות בעין bdr mild . הרופא אמר שאין מה לדאוג רק לעקוב . האם יש מה לעשות ? יש לציין שישי לי קצת נימול פה ושם . קראתי ברשת שויטמין e יכול לעזור למניעת התדרדרות אבל אין לזה הוכחות ולכם אין ממש המלצה . האם מנסיונך ויטמין e עוזר לבוכרתיים במצבי למניעת התדרדרות ?האם עדיף צורה טבעית או מלאכותית ?

16/02/2016 | 18:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אלי, סוכרת בלתי מאוזנת עם רמות המוגלובין A1C מעל ל 7.0% היא מחלה שפוגעת בכלי הדם הקטנים והגדולים. כנראה שאצלך הופיעו סימנים ראשונים של פגיעה בקפילרות ברשתית העין לאחר תקופה בה היית בלת מאוזן. עקרונית בין שאר הטפולים למניעת טרשת קייםן מקום לנוגדי חימצון דוגמת ויטמין E. המנה המוסכמת על ארגון הסוכרת נאירופי היא קפסולות של 400 להלן קטע מהספר החשוב: "סוכרת (כרך שני)-סיבוכי הסוכרת-להתמושש ולהצליח" בו תוכל לעיין בפרקים העוסקים במניעת טרשת ובסיבוכי הסוכרת בעיניים להשלמת המידע בחנות הספרים בקניון הקרוב. ..."ויטמין E (טוכופרול), בכמות יומית של 400 מ"ג ליום, מגיל 35 לסוכרתיים ולכל החיים. ויטמין E הוא אנטי-אוקסידנט חזק, המגן על ממברנות התאים מפגיעות הרדיקלים החופשיים. בנוסף הוא נותן מיטריית הגנה כנגד פגיעתם הרעה של הרדיקלים החופשים בכולסטרול הרע (LDL). חמצון ה HDL על ידי הרדיקלים החופשיים מעלה את הסיכון למחלות לב ואוטמי שריר הלב. קיימים תכשירים של ויטמין E טבעיים, וכן בצורה סינטטית (אביטול). הויטמין הטבעי יותר פוטנטי, ביחידות של מ"ג – 67 מ"ג של ויטמין ממקור טבעי, שווים בעצמתם ל100 מ"ג של הויטמין הסינטטי (אביטול). התכשיר זול יחסית, וניתן להשיגו בכל קופות החולים ללא הגבלה. אין כל חשש ממתן ויטמין E בכמויות גדולות. בטבע הויטמין E נמצא בגרעיני חיטה וגרעיני דגנים, בזרעים (פיצוחים), צהוב של ביצה וירקות עלים. אולם על מנת לקבל את המינון התרופתי היומי של ויטמין E – יש לקחתו בטבליות מדי יום ביומו...."

מנהל פורום סוכרת