גרדיאנס-ככדור יעיל להורדת ל.ד.?

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/01/2016 | 22:14 | מאת: שמואל

אשתי שגם נכללת בקהל המטופלים בגלולות שונים ומשונים אם יורשה לי לשאול גם שאלה בעיניינה בעבור תברכך נפשה. אשתי נוטל את הכדורים הבאים: וקטור פלוס 160/25 מ"ג. נורוואקס 10 מ"ג. מיקרופירין 75 מ"ג. ביסופרולול פומראט 5 מ"ג. ובודסון 9 מ"ג. אשתי סובלת כפי שאדוני רואה גם מלחץ דם וגם ממחלת הקרוהן. והשאלה שלי האם היא תוכל להפחית מכדורי הלחץ דם ובמקום יהיה יעיל יותר הגארדיאנס? מודה לך אדוני מראש ושבוע טוב ומבורך.

17/01/2016 | 09:52 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שמואל, צר לי למנן את התלהבותך הבלתי מתפשרת מכדור ("הפלא" לדבריך...) הג'ארדיאנס (empagliflozin). זה כדור לטיפול בלחץ דם. אמנם במבחנים שנעשו במתן הכדור לחולי סוכרת מסוג 2 בהשוואה לכאלה שקיבלו "פלאצבו" (חומר בלתי פעיל) נצפתה בין השאר ירידה של 3-4 מ"מ כספית (בלבד!) בלחץ הדם זהו אינו הטיפול המומלץ להחלפת הטיפול הקיים שאשתך נוטלת. שלא נשכח גם את הסיכון המוגבר לזיהומים קשים בדרכי השתן בנשים, כאשר השתן הצלול שלהן הופך בעקבות התרופות הללו לתמיסה עתירת סוכר...

מנהל פורום סוכרת