רמות סוכר לאחר האוכל

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/06/2015 | 22:24 | מאת: קנטוני

שלום בן 57 רזה עוסק בספורט סוכר לאחר צום 90 מקריאה באתרים רפואיים הבנתי שמדדי הסוכר המומלצים לאדם בריא לאחר האוכל הם: פחות מ140 לאחר שעה ופחות מ120 לאחר שעתיים.. בנסיון שעשיתי בגלוקומטר ביתי ( דיוק 1:1 עם תוצאות מעבדה ) לאחר צום של 10 שעות כאשר אכלתי בערב 3 פרוסות לחם לבן עם גבינה 5% ירקות ביצה פחית קולה התוצאה בבוקר 90.. לעומת זאת כאשר אכלתי לאחר לאחר צום מנת פסטה בינונית עם רוטב עגבניות ובדקתי לאחר שעתיים התוצאה 120.. ( ד"א. כאשר עשיתי את מבחן הבדיקה שעתיים לאחר האוכל עם המזונות הבאים : פיתה גדולה מנת חומוס ירקות פחית קולה התוצאה היתה 90 לאחר שעתיים )... אבקש את תגובתך

14/06/2015 | 12:58 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בניגוד להצהרותיך על הספרות וכ'-עלית הסוכר שעתיים אחר ארוחה פחמימתית באדם בריא היא עד 140 מג%. בין 140 ל 199 זה מצביע על קדם סוכרת ומעל 200 זו סוכרת של ממש. לא ניתן לייחס את רמות הסוכר בבוקר שמשתנות בהתאם לגורמים רבים להרכב הארוחה 8-10 שעות קודם לכן.

מנהל פורום סוכרת