האם מוצדק לקחת סטטינים?

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/01/2015 | 09:22 | מאת: קובי

שלום רב אני בן 66, סוכרתי בערך מגיל 50 ומאוזן בתרופות. אני לוקח גלוקורייט 3 פעמים ביום לפני הארוחות, גלוקופאז 1ביום אחרי ארוחת צהריים וג'נואט פעמיים ביום, בוקר וערב אחרי הארוחות. כמו כן אני לוקח פעמיים בשבוע ליפנור. אני עושה פעילות גופנית (הליכה מהירה ממושכת) 3-4 פעמים בשבוע. בבדיקות שעשיתי לפני כשבועיים התקבלו הערכים הבאים: C1A 7.4 (בדיקה קודמת לפני חצי שנה, 7.9 ולפני כן 7.3 , 6.9) טריגליצירידים: 160 (בשנה וחצי האחרונות 114-168) כולסטרול 192, HDL 42, LDL 118.2 (בשנה וחצי האחרונות הערכים נעו מ 108-118) כל שאר הבדיקות תקינות. עקב היותי סכרתי, הומלץ לי, בגלל ערכי ה LDL , להתחיל לקחת סטטינים ולהפסיק את לקיחת הליפנור אותו אני לוקח פעמיים בשבוע. אני חושש מאד להתחיל לקחת סטטינים עקב תופעות הלוואי האפשריות, אלא אם זה באמת הכרחי. כמו כן, ערכי בדיקת IRON היו נמוכים יחסית – 58, אך ה FERITTIN תקין 70.3, ו HB תקין גם כן 14.5. שאלותי: האם מוצדק להתחיל עם סטטינים (10 מ'ג פעם ביום) או שניתן להימנע מכך? מה יכולה להיות הסיבה לברזל הנמוך? האם לקחת כדורי ברזל?. הרופא המטפל טען שזה מיותר עקב ה FERRITIN וה HB התקינים. האם להפסיק עם הליפנור? אעריך מאד את חוות הדעת לשאלות שהעליתי.

02/02/2015 | 23:27 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך קובי, כל עוד רמת ה LDL שלך היא מעל 100 מומלץ לך כסוכרתי לקחת מינון מינימלי אפקטיבי יומיומי של סטטין . אני הייתי ממליץ על קרסטור (=סטאטור) במינון של 5 מ"ג, ולהפסיק עם הליפנור כי הטריגליצרידים שלך תקינים, וכנ" רמת המוגלובין בדם.

מנהל פורום סוכרת