דיאטת ד"ר מורנו ועלייה ברמות הסוכר בבוקר בצום

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/05/2014 | 10:57 | מאת: צילה

שלום, אני חולת סכרת סוג 2. לפני 8ימים התחלתי את דיאטת 17 הימים של ד"ר מורנו. במסגרת הדיאטה, חל איסור על אכילת פחמימות החל מהשעה 14:00 מדי יום, אבל מותר לאכול חלבונים וירקות. התפריט היומי שלי כולל 3 מנות מדודות לא גדולות של חלבונים, ירקות חיים ומבושלים (בשפע), 2 יופלה דיאט, 1-2 כפות שמן ו-2 פירות. ירדתי כ - 2 ק"ג במשקל, והתרגלתי לתזונה שכוללת מעט פחמימות, אבל מדידות הסוכר שלי בבוקר בצום עלו,ונעות כעת בין 137 ל-146 (כשהנורמה שלי היא 120-125). אני מטופלת ב-2 כדורי מטפורמין 850 מ"ג ביום (1 בבוקר ו-1 בערב. האם יש לכם עיצה איך לאזן בחזרה את רמות הסוכר שלי, וגם להמשיך בדיאטה הנ"ל? תודה!

09/05/2014 | 20:20 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דיאטת ד"ר מורנו שהיא עתה להיט בארה"ב עקב הפרסןם בתכנית טלויזיה, דינה יהא ככל הדיאטות המופלאות בשנים האחרונות, כדיאטת רבין, דיאטת מאכל אחד (רק כרוב ומרק כרוב, רק ביצים קשות, רק אבטיח וכ') או דיאטת הא"ב ( כל שבוע מאכלים מאות אחרת מהאלף בית), או דיאטת האדם הקדמון ושאר בוקי סרוקי מסוג זה. לפי מורנו שהוא רופא משפחה קליפורני אין לאכול פחמימות אחרי שעה 14.00 (?) בעוד שידוע שסוכרתים זקוקים למינימום פחמימות מורכבות של 150 גרם ליום מחולקות על פני היממה. אם המוח (במידה ויש...) חש שלא נכנסו פחמימות בשלוש השעות האחרונות הוא גורם לכבד "לשפוך" סוכרת לדם והסוכר במקום לרדת עולה!...גם הצורך לאכול מאכלים ש"מנקים את הגוף" (ממה?)שה"גורו של אמריקה"ממליץ עליהן הוא קשקוש מוחלט. הוא עצמו מודה שהדיאטה שלו לא מאוזנת, ולכן מגביל אותה לפרקי זמן קצובים שדל 17 יום . למה לא דיאטת רמב"ם? לפני שנים הנהגתי במרפאה להרזייה ברמב"ם את השיטה של התאמת דיאטה אישית מופחתת קלוריות אך מאוזנת על ידי דיאטנית בשילוב עם גלוקופאג' ללא סוכרתיים...

מנהל פורום סוכרת