ערכים נמוכים וגבוהים של סוכר. למה?
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום , יש לי שאלה הנוגעת אלי , בעניין הסוכר בדם. במידה ובמהלך יום שבת אכלתי כמות רבה של פרות אזי ביום ראשון , מיד לאחר הקימה ,אני עשוי למדוד סוכר כ 102. וזה יורד תוך שעתיים לאזור ה 90. וכאן השאלה שלי, שעתים לאחר ארוחת בוקר ( שכוללת שיבולת שועל, יוגורט, אגוזים למניהם קינמון), אני עשוי למדוד סוכר של 70-68. נמוך מאד ( תופעה שחזרה על עצמה) , לפעמים מתלווה לזה תחושת חוסר ריכוז. האם יש כאן בעיה ? אני רוצה להוסיף ששעתיים לאחר ארוחת צהריים (הודו, ירקות, אורז) הסוכר עשוי להיות סביב 100. (שינוי משמעותי לעומת המדידה שלאחר ארוחת בוקר). שתי קצוות של התנהגות. שאלה נוספת, אני לא ישן הרבה, בד"כ 4.5 -5 שעות . ואם יש יום מסויים שאני עייף, אז אני מאפשר לעצמי לישון 5.5. אני עובד במקצוע שדורש ריכוז . אין לי בעיה להתרכז , למעט לאחר ארוחת צהריים , שאני אני חש מנומנם. האם לחוסר שנה יש השפעה על הסוכר? בברכה. אשר.
שלום לך אשר השינויים והתחומים שתארת הם בתחום הסביר, כל עוד אתה בצום פחות מ 100 ושעתיים אחר האוכל פחות מ 140, עם קינמון או ללא קינמון. לחוסר שינה אין השפעה . תלוי בזמני וגודל הארוחות.