ערך גלוקוז גבולי בדם לאחר צום

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/07/2012 | 08:58 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 37, רזה מטבעי, עוסקת בספורט. עשיתי בדיקת דם ובבדיקה ראיתי שהגלוקוז הוא ברמה של 93. זה קרוב מאוד לגבול. אני מאוד מודאגת. אין לנו סוכרת במשפחה. לפני הבדיקה הייתי במתח רב, ממש פאניקה, גם מהבדיקה וגם מאיזשהו נושא אחר. במשך שבועיים לא אכלתי טוב ולא ישנתי, בגלל המתח והמצב שהייצי נתונה בו, שיניתי לגמרי את התזונה שלי מהרבה ירקות להרבה שוקולדים. יום לפני הבדיקה היו לי כאבי ראש והרגשה רעה. ייתכן שזה כי לא אכלתי טוב ומהלחץ של הבדיקה. האם זה יכול להשפיע על התוצאה? האם זה מצב טרום סוכרתי? תודה מראש ליאת.

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2012 | 09:49 | מאת: פרופ.משה קרפ

ערך סוכר גבולי הוא היום 100 .מעל ערך זה יש לברר אם אין לפנינו מצב "טרום סוכרתי"הערך שלך תקין,במצבי סטרס הוא עלול לעלות זמנית פרופ.משה קרפ-יועץ רפואי באגודה לסוכרת נעורים

06/08/2012 | 23:56 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כל עוד בצום הערכים הם פחות מ 100, או פחות מ 140 שעתיים לאחר ארוחה פחמימתית- זה לא מצב של קדם סוכרת אלא תוצאות בתחום הנורמה. מכל מקום הרבה שוקולד לא מומלץ (גם עושה חורים בשיניים..)..

מנהל פורום סוכרת