בלחץ- חשש לסכרת סוג . 1.5
דיון מתוך פורום סוכרת
דר' שלום רב! בת 34,לאחרונה אובחנה אצלי נוירופתיה של סיבי עצב קטנים-small fiber neuropathty שמתבטאת בכאבים שורפים צורבים בגפיים בעיקר ברגל שהחלו לפני שנה. לא הייתי סכרתית - גלוקוז בצום בשנים אחרונות נע בין 85 ל95. בבדיקת דם אחרונה גלוקוז בצום- 94 (וזה למרות שבחצי שנה אחרונה אני אוכלת מאוד בריא אך רק פחמימות מלאות מרוכבות , לא משתמשת בשום סוג של סוכר, דבש או ממתיק מלאכותי),HBA1C 5.3, האינסולין בצום יצא מאוד נמוך- קטן מ-2, גלוקוז בשתן תקין. לאבי ז"ל הייתה סכרת סוג 2. משקלי תקין -נמוך 50 ק"ג גובה 161, אני חוששת שיש לי סכרת אוטואימונית לטנטית(LADA סוג1.5)בגלל האינסולין הנמוך בצום וגלוקוז קרוב לנורמה עליונה למרות תזונה נטולת פחמימות פשוטות. שאלותיי: 1. האם יתכן שיש לי סכרת אוטואימונית לטנטית עם הרס תאי ביתא בלבלב או שאינסולין נמוך כששאר הבדיקות תקינות ותזונה נטולת פחמימות פשוטות זה נורמלי? 2. האם כדאי להמשיך בירור לשלילת LADA ואיך? לעשות GTT או C-PEPTIDE או נוגדנים לGAD או ISLET תודה רבה על תשובתך.
שלום לך אליה, לפי רמות הסוכר בצום וההמוגלובין A1C אין לך כרגע סוכרת. על מנת לבדוק את התפקוד והרזרבה הלבלבית ניתן לבצע בדיקה של סי-פפטיד בצום ושעתים אחר הארוחה. אם זה תקין אז גם האינסולין האנדוגני תקין.
תודה רבה על התשובה ועוד שאלות: האם יתכן שגלוקוז והמוגלובין A1C יצאו תקינים בגלל שבחצי שנה אחרונה אני אוכלת רק פחמימות מרוכבות ולא נוגעת בפשוטות- כלומר האם יתכן false negative(למרות שגם לפני שנה כשאכלתי פחמימות פשוטות הגלוקוז היה דומה)? האם בסכרת סוג 1.5 יכולה להתפתח נוירופתיה תוך שנה שנתיים או שזה לוקח הרבה יותר זמן? תודה רבה, חג שמח