מחלת אדיסון

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/06/2000 | 00:12 | מאת: אביצור

מהי מחלת האדיסון והאם היא קשורה גם לסכרת. והאם יש דרך או תרופה להוריד את השפעתה.?

19/06/2000 | 12:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

אביצור שלום, איני בקיא בתשובה ולכן תענה תוך כשעתיים ע"י בר סמכא בתשובה ראוייה. תודה, מאיר

19/06/2000 | 13:27 | מאת: איתי ויזר- מנהל הפורומים

שלום אביצור מחלת אדיסון נגרמת כתוצאה מנזק לבלוטת יותרת הכלייה (אדרנל), אשר מפסיקה להפריש הורמונים החיוניים לפעולת הגוף: סטרואידים. הגורם לכך יכול להיות זיהומי (שחפת) או מערכת החיסון שתוקפת את הבלוטה (אוטואימוני). המחלה מתפטאת בעייפות, חולשה, אובדן משקל, ירידה בלחץ דם, ירידה ברמות הסוכר בגוף, פיגמנטציה חומה על העור, חוסר תאבון, בחילות והקאות. הטיפול היאות הוא לספק תחליפי סטרואידים לגוף כדי להחליף את הבלוטה שנפגעה. להמשך שאלות בקשר לאדיסון אנו נשמח לענות לך בפורום רפואה כללית. תודה על תשומת הלב איתי ויזר מנהל קהיליית הפורומים doctors.co.il

20/06/2000 | 12:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

אביצור שלום, באם תרצה מידע נוסף על מחלת אדיסון ועל הקשר לסוכרת אשמח לענות באם תפנה. בברכה, ד"ר יורם קנטר

21/06/2000 | 17:45 | מאת: אביצור

שלום ד"ר קנטר לפי התשובות שקיבלתי אחד מהסיפטומים של האדיסון הינו ירידה ברמות הסוכר. איך זה משפיע על הגוף? והאם ניתן בתזונה נכונה להעלות את רמת הסוכר, ומה המרכיבים של של תזונה זו? בתודה מראש אביצור

מנהל פורום סוכרת