דרגת סיכון לסוכרת
דיון מתוך פורום סוכרת
לד"ר יורם קנטר שלום רב, 1. בבדיקת מעבדה שביצעתי הייתה רמת הסוכר בדם בזמן צום 96. בעקבות כך ביצעתי העמסת סוכר 75 מ"ג. רמת הסוכר בצום הייתה הפעם 85, ואילו כעבור שעתיים הייתה רמת הסוכר 50.9. בהקשר לזה פניתי אליך, והמלצת לחזור על העמסת סוכר, אלא שהפעם נבדוק את רמת הסוכר גם כבור חצי שעה, שעה ושעתיים וחצי. שאלתי היא: מה למדים מבדיקת העמסת סוכר המפורטת, שלא יודעים מהבדיקה שבצעתי (בזמן צום וכעבור שעתיים)? 2. מכיוון שמימלא אני ברמת סיכון גבוהה לחלות בסוכרת על רקע תורשתי. 4 אחיי חולי סוכרת, כאשר 2 מהם במצב קשה. הם קטועי אברים ותלויים בדיאליזה. מלבד זאת ב-10 שנים האחרונות העליתי 30 ק"ג, שהיוו חצי ממשקל גופי. שאלותי הן: מה עלי לעשות כדי לשמור שהמחלה לא תתפרץ? (אני פעילה מאוד ספורטיבית וכבר ירדתי 8 ק"ג), וכן האם לאור נתונים אלה היית ממליץ לי להיות במעקב של רופא אנדוקרינולוג במסגרת קופת החולים? 3.אחד האחים, שחולה במצב קשה, הסוכרת התחילה כסוכרת נעורים. הוא חלה בהיותו בן 20 בערך. יש לי 3 בנות (18-חולת קרוהן, 16, 12) ושאלתי היא האם עליי לנהוג דרך מסויימת כדי לשמור עליהן? בברכת חג שמח, ובתודה מראש, רוני
שלום לך העמסת גלוקוז עם מספר דגימות לאורך ציר הזמן מסייעת לאבחנה של מצבי ראקטיב היפוגליקמיה ו/או תסמונת ההצפה. במיוחד לראות עד כמה "נפל " הסוכר אחר שעתיים וחצי. אשר לבנותיך יש לשמור שלא תאכלנה ממתקים או סוכרים זמינים ושתהיינה במשקל תקין, וכמובן גם עליך להמשיך ולרדת במשקל מהר ככל האפשר.