סוכרת נדודי שינה וזיהומים חוזרים.

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/09/2000 | 06:03 | מאת: אביטל

שלום רב הנני סוכרתית מסוג 1 ( נעורים ) בת 25 וסובלת מהמחלה מזה כ 10 שנים. ברצוני לשאול: א. האם יש קשר בין סוכרת לבין נדודי שינה , ( סובלת מנדודי שינה כרוניים ). ע"פ קריאתי בספרות הרפואית , קשר כזה יתכן . האם כחלק מנירופטייה ? ב. האם יש קשר בין הסוכרת לבין זיהומיים חידקיים אשר מופיעים מעת לעת ומחייבים אותי בלקיחת אנטיביוטיקה מאסיבית - בהזרקה ורידית. תודה מראש אביטל

13/09/2000 | 20:05 | מאת: מאיר פרומקין

אביטל, על החלק הראשון אני יכול לשער שאין קשר אורגני - טיב השינה קשור יותר לתורת החלומות והנשתר ומשקעי חוויות יומיות. אבל מאידך, רמות סוכר גבוהות מתאפיינות בשינה קשה על רקע של אי נוחות כללית, כאב ראש לעיתים באיזור העיניים ולעיתיםבעורף, תחושת "רטיבות" בעיניים ובאף וגם ריח של פירות באושים וכך הלאה - איך ניתן לישון שינה מלאה של מנוחה ושיחרור. כך שהסוכרת אינה קשורה לשינה אבל יוצרת מונעת סביבת המאפשרת שינה בריאה, שנת ילד שאננה כמו שאמר ביאליק. באשר לזיהומים - סוכרת דווקא יכולה לגרום לכך עקב הצרת כלי דם, חוסר תחושה עצבי המונע תשומת לב וטיפול למניעת התפתחות זיהומים. אבל דומני שהזיהום הסוכרתי הוא חריף ודורש טיפול נמרץ. האפם זה המצב ? היות ואני סוכרתי, שאלתך מופנית לרופא. מאיר

14/09/2000 | 03:17 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לנושא הראשון של נדודי שינה: קיימות סיבות רבות לנדודי שינה.בין השאר יש להזכיר: * תופעת לוואי לתרופות מעוררות כל שהן שאולי את לוקחת * סוכרת בין השאר, גורמת לעצבנות יתר מתח, ונדודי שינה. לא ברור אם זה ביטוי של הנוירופתיה האוטונומית או סיבה אחרת,בכל אופן, בסוכרתיים יש ותר הםרעות שינהמבלא סוכרתיים. מתח העצבים והתפרקויות השרירים בסוכת מביא גם ליותר כיווצי רגליים בזמן השינה בסוכרתים בהשוואה ללא סוכרתיים. כנראה שהסוכרתיים יש להם יותר"מתח גבוה" במערכת העצבית. * דכאון יכול גם הוא להופיע כחלק מהסוכרת ולהתבטא כנדודי שינה. * שתיית קפה מוגזמת במיחוד בערב יכולה לגרום לנדודי שינה. * שינה מרובה אחה"צ או משך היום, והמעטה בפעילות הגופנית, יכולים לתרום לנדודי השינה. * מתח או מריבה בערב או ויכוח מסעיר יכולים גם להיות גורם. כדאי לכן לנסול לברר האם חלק מהסיבות הנ"ל חל עליך, ורק לאחר שהן נשללו, להאשים את הסוכרת עצמה, שאולחי באמת היא היא האשמה? אשר לזיהומים - סוכרת לא גורמת לזיהומים, אך במקרה ויש זיהום, מנגנון ההגנה בסוכרת אינו נענה באותה יעילות ומהירות כמו בלא סוכרתיים, ולכן לוקח יותר זמן להחליםן מזיהומים בעור, בשתן, בדרכי הנשימה ועוד.

מנהל פורום סוכרת