העמסת סוכר 50 מ"ג בהריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/01/2009 | 10:39 | מאת: שושי

שלום, אני בהריון בשבוע 27. נשלחתי ע"י רופא הנשים לביצוע העמסת סוכר 50 מ"ג כחלק מהבדיקות הסטנדרטיות בהריון (הריון קודם ללא סוכרת, אין רקע משפחתי). עפ"י הנחיית האחיות, חיכיתי שעתיים בין שתיית התמיסה לבדיקה. התוצאות: Glucose 120' 35 mg/dl Glucose 0' 72 mg/dl מהמידע ברשת אני רואה כעת, שבבדיקת 50 מ"ג צריך בכלל לחכות שעה ולא שעתיים עד הבדיקה. האם זה אומר שהתוצאות שקיבלתי חסרות משמעות? האם אני חייבת לחזור על הבדיקה הלא נעימה הזאת?.... תודה!

13/01/2009 | 14:04 | מאת: שושי

יש לי תת-פעילות כרונית של בלוטת התריס (מאוזנת עם אלטרוקסין) - אם זה רלוונטי.

15/01/2009 | 14:50 | מאת: שושי

רופא המשפחה שהפנה אותי לבדיקה די התחלחל מהתוצאה לאחר שעתיים (שאגב נבדקה פעמיים) - אני מבינה כעת שזה מאד מאד נמוך ונשלחתי לחזור על הבדיקה. האם יכול להיות ערך כזה בלי שארגיש משהו מיוחד (מעבר לחולשה / עייפות הכללית המלווה אותי בהריון ואני גם אנמית - HB 9.4)? תודה

21/01/2009 | 20:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שושי, מבחן הסקירה להסוכרת הריונית נקבע לפי תוצאת הגלוקוז בדם שעה אחר נטילת 50 גר גלוקוז. המבחן אינו חייב להתבצע בצום. תוצאה מעל 150 מג% שעה לאחר נטילת הגלוקוז מצריכה ביצוע של העמסת סוכר תקנית להריון ונטילת דגימות בצום +כל שעה עד שלוש שעות.. הערך של 35 הוא מוזר, ועלול להצביע על נפילת סוכר תגובתית. הצעתי לך היא לא להמתין לתגובת המבחן ל50 גרם אלא לבצע ישירות העמסת סוכר ונטילת דגימות כל שעה משך שלוש שעות לשלילת ראקטיב היפוגליקמיה. כל זאת תוך ידיעת והדרכת הרופא הצטפל שלך.

מנהל פורום סוכרת