כלב - ידידה הנאמן ביותר של הסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/02/2008 | 15:03 | מאת: הראל

http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-153332-00.html?tag=14-52-13

15/02/2008 | 23:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הקטע הוא מעניין - ..."חוקרים מאוניברסיטת Queen שבבלפשט, שבצפון אירלנד, לקחו את הרעיון של "שותף לעזרה" עוד צעד אחד קדימה ואספו ראיות מדעיות שיכולות להוכיח כי כלבים מסוגלים לאבחן בצורה מהימנה ירידה מסוכנת של רמות סוכר בדם אצל חולי סוכרת. דוחות רבים טענו כי כלבים מסויימים יכולים להתריע בשלב מוקדם על היפוגליקמיה (תת סוכר בדם) בעזרת חוש הריח שלהם ו"להריח" ירידה ברמות הסוכר של בעליהם." מעניין לראות האם אותה תכונה נמצאת גם בחזירים ובסוסי פוני - 2 סוגי בע"ח נוספים שהוזכרו בספרות במתאימים ללוות סוכרתיים עוורים...

מנהל פורום סוכרת