סוכר בעל חיים משלו

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/09/2000 | 23:44 | מאת: סוכרתית ותיקה

כל הזמן אותו דבר.. בערב ובלילה - רמות גבוהות מאוד של סוכר - מעל 300. לא עוזר שומדבר.. כבר אושפזתי, נמצאה דלקת בדרכי השתן. כבר שבוע שאני עם אנטיביוטיקה.. לא עוזר. לסוכר יש חיים משלו.. יש מה לעשות? או שצריך פשוט לחכות?? (ואם כן - עד מתי??)

09/09/2000 | 14:13 | מאת: מאיר פרומקין

דומני שכבר שחנו בכך. דבריך אמת צרופה. הסוכר הנכלולי הזה בשלו ואינו מתחשב במאום. הוא גם אינו מניח למי שמניח לו. יש פתרון, סוכרתית, לא מסובך ולא אנוש. הכי בו, בנבל, באינסולין, הומולוג כזה, שיכאב לו בחוטם וירפה ויניח לך. הציקי לו באינסולין, הטרידי את מנוחתו עד שיבקש על נפשו. תחטאי קצת, יחד עם האינסולין, וירווח לך. אנשים הדוקים ומכווצים מאיסורים וחרמים הם טרף קל לסוכרת המנובזת. עשי לו קצת בלאגן בסדר והבבטחון שלו. נערי אותו היטב. סוכרתית ותיקה, הכל נכון, כל מה שאת אומרת. אבל 300 באופן קבוע זה די גרוע. וגם לסבול? ולכן אין להניח למצב זה ולמרות שאיני מכיר את משטר האיזון שלך אני אומר לך בודאות מרגיעה - את רמות הסוכר ניתן להנחית. האינסולין כמעט תמיד עושה זאת היטב, פעמים רבות אפילו אם הרופאים אומרים שלא א ומקמטים מצח מדאגת רגע מיוסרת, אפר לחשוב על מה ולמה. הכלל החילוני של הסוכרתי המקודש לעצמו הוא שאין להניח לסוכרתי לסובב ולהסתובב וערכי סוכר גבוהים. אסור בשום מצב ככלל, ויש לעשות הכל כדי להאחז בצחומי הנורמה. ולזה המציאו עבורנו את האינסולין והמזרק. זה עובד. אני רוצה אך לעודדך, ואם תסכימי שזה אפשרי - נעשה זאת. מאיר

09/09/2000 | 14:14 | מאת: מאיר פרומקין

דומני שכבר שחנו בכך. דבריך אמת צרופה. הסוכר הנכלולי הזה בשלו ואינו מתחשב במאום. הוא גם אינו מניח למי שמניח לו. יש פתרון, סוכרתית, לא מסובך ולא אנוש. הכי בו, בנבל, באינסולין, הומולוג כזה, שיכאב לו בחוטם וירפה ויניח לך. הציקי לו באינסולין, הטרידי את מנוחתו עד שיבקש על נפשו. תחטאי קצת, יחד עם האינסולין, וירווח לך. אנשים הדוקים ומכווצים מאיסורים וחרמים הם טרף קל לסוכרת המנובזת. עשי לו קצת בלאגן בסדר והבבטחון שלו. נערי אותו היטב. סוכרתית ותיקה, הכל נכון, כל מה שאת אומרת. אבל 300 באופן קבוע זה די גרוע. וגם לסבול? ולכן אין להניח למצב זה ולמרות שאיני מכיר את משטר האיזון שלך אני אומר לך בודאות מרגיעה - את רמות הסוכר ניתן להנחית. האינסולין כמעט תמיד עושה זאת היטב, פעמים רבות אפילו אם הרופאים אומרים שלא א ומקמטים מצח מדאגת רגע מיוסרת, אפר לחשוב על מה ולמה. הכלל החילוני של הסוכרתי המקודש לעצמו הוא שאין להניח לסוכרתי לסובב ולהסתובב בערכי סוכר גבוהים. אסור בשום מצב ככלל, ויש לעשות הכל כדי להאחז בתחומי הנורמה השפויה שהיא גם מנת חלקך, מי אמ שלא ?. ולזה המציאו עבורנו את האינסולין והמזרק. זה עובד. אני רוצה אך לעודדך, ואם תסכימי שזה אפשרי - נעשה זאת. מאיר

09/09/2000 | 14:15 | מאת: מאיר פרומקין

דומני שכבר שחנו בכך. דבריך אמת צרופה. הסוכר הנכלולי הזה בשלו ואינו מתחשב במאום. הוא גם אינו מניח למי שמניח לו. יש פתרון, סוכרתית, לא מסובך ולא אנוש. הכי בו, בנבל, באינסולין, הומולוג כזה, שיכאב לו בחוטם וירפה ויניח לך. הציקי לו באינסולין, הטרידי את מנוחתו עד שיבקש על נפשו. תחטאי קצת, יחד עם האינסולין, וירווח לך. אנשים הדוקים ומכווצים מאיסורים וחרמים הם טרף קל לסוכרת המנובזת. עשי לו קצת בלאגן בסדר והבבטחון שלו. נערי אותו היטב. סוכרתית ותיקה, הכל נכון, כל מה שאת אומרת. אבל 300 באופן קבוע זה די גרוע. וגם לסבול? ולכן אין להניח למצב זה ולמרות שאיני מכיר את משטר האיזון שלך אני אומר לך בודאות מרגיעה - את רמות הסוכר ניתן להנחית. האינסולין כמעט תמיד עושה זאת היטב, פעמים רבות אפילו אם הרופאים אומרים שלא ומקמטים מצח רפואית בדאגת רגע מיוסרת, אפשר לחשוב על מה ולמה. הכלל החילוני של הסוכרתי המקודש לעצמו הוא שאין להניח לסוכרתי לסובב ולהסתובב בערכי סוכר גבוהים. אסור בשום מצב ככלל, ויש לעשות הכל כדי להאחז בתחומי הנורמה השפויה שהיא גם מנת חלקך, מי אמ שלא ?. ולזה המציאו עבורנו את האינסולין והמזרק. זה עובד. אני רוצה אך לעודדך, ואם תסכימי שזה אפשרי - נעשה זאת. מאיר

09/09/2000 | 17:25 | מאת: סוכרתית ותיקה

אוקיי, הבנתי את דבריך.. איך צורך לחזור עליהם שלוש פעמים...(מה נותר לנו פרט לציניות, המעלה חיוך קל על פנינו...:) ) הבעיה היא, שאני אכן משלחת את האינסולין בסוכר, עוד ועוד, כבר הפכתי גופי למסננת מרוב בדיקות סוכר והזרקות, ואין מזור לבעיה.. הסוכר עדיין משתולל, וכאילו מכשיר הבדיקה צוחק לי בפנים בכל פעם שאני מקווה שהנה, אולי הפעם זה יהיה בסדר, אך מקבלת את ה-290-350 בקירוב. יש והערכים נמוכים יותר, אכן עקב הזרקה של "מנת יתר", אך עד מהרה חוזר הסוכר לסורו, ומותיר אותי חסרת אונים וחסרת מצב רוח בעליל. זה כבר 4 שבועות ויותר שהמצב נמשך, ועדיין אינני רואה את האור. ברור, שכיוון שהיה בגוף זיהום - המצב חמור יותר, אך חשבתי שהאנטיביוטיקה תעזור - ולא. אין מזור. מרופא לרופא, מבדיקה לבדיקה, בינתיים אני ממשיכה. אך כבר כבה קצת הברק בעיניים...

27/09/2000 | 01:04 | מאת: הילה

תיתקשרי אלי - אשמח לייעץ לך בתור סכרתית ואחות. הילה 04-9999177 לילה טוב שנה טובה עם המון בריאות

06/09/2001 | 18:03 | מאת: חיים

םילופיטו םיגוס - שאר יבאכ [[email protected]] יבד ןור ר"ד :תאמ העיגפלו לבסל תמרוגה ,םלועה לכב החיכש העפות וניה שאר באכ םע תויחל שיש םירובס שאר באכמ םילבוסה ןמ םיבר .םייחה תוכיאב ."תושעל המ ןיא" אליממש רחאמ באכה הלח הנורחאל ךא ,תובר אל םינש ינפל וקלחב ןוכנ היה רבדה הליבוה רשא ,שארה באכ לש םינושה םיגוסה תנבהב תרכינ תומדקתה .לופיטבו ןוחבאב בר רופישל םירבג ,םישנ ףקותה ,רתויב םיצופנה באכה יגוסמ דחא וניה שאר באכ יפוא לעב באכ :ןוגכ ,תונוש תורוצב עיפוהל לוכי אוה .םידליו .האקה וא תרוחרחס ,הליחבב הוולמ ,ףרוש ,רקוד ,םעופ ,דח ,ץחול םינושה שארה יבאכ ןיב הנחבה :שאר באכ לש תוירקיע תוצובק יתש ןיב ןיחבהל שי וא תולחמל רושק וניא שאר באכ לש הז גוס - ינושאר שאר באכ .א באכב רבודמ בורלו שארה יבאכ לש יראה קלחה הז .תורחא תועיגפ ץחול שאר באכ ,הנרגימ תמגודכ םיפקתהב עיפומה הזכ וא ,ךשמתמ .דועו (tension headache) וא הלחממ האצותכ עיפומ שאר באכ לש הז גוס - ינשמ שאר באכ .ב הריכהל רתויב בושח ,שאר יבאכ לש הנטקה הצובקה וזש תורמל .העיגפ שיש ,תרחא הלחמ לש םויק תרשבמ שאר באכ לש העפוה םיתיעלש רחאמ .הב לפטל הבר תובישח םילודיג :ןוגכ םיבצמ לש ןושארה ןמיסה תויהל לוכי שאר באכ חומה ירדח תבחרה ,תוקלד ,םייחומה םדה ילכ תולחמ ,םייחומ תורעמו םיינזואה ,םייניעה ,ראווצה רוזיאב תולחמ ,לזונ םיליכמה .דועו םינפה בושח ןכל .םדקומ יוליגב לופיטל םינתינ ל"נה םיבצמהמ לודג קלח .שדח שאר באכ לש הרקמ לכב אפורל תונפל :םה םיצופנה םיינושארה שארה יבאכ .הנרגימ .א .ץחול שאר באכ :tension headache .ב .םיפקתהב עיפומה יתנוע שאר באכ .ג וא רחאל ךומסב אבה שאר באכ :אמגודל , םירחא םיגוסמ םיבאכ .ד .דועו לועיש ,ןימ יסחי ,רוקל הפישח ,ץמאמ ידכ ךות הנרגימ םרוג קפס אללש ,וז הצובקב םיחיכשה שארה יבאכמ דחא אוה הנרגימ ?הנרגימ וניה לבוס התא ונממ שארה באכ םאה .וב םיקולל רכינ לבס ןכאש דואמ ריבס -םיאבה םינייפאמה לע הנוע ךלש שארה באכו הדימב :הנרגימב רבודמ .לשוכ לופיטהשכ וא לפוטמ וניאשכ ,תועש 4-72 ךשמנה שאר באכ .א דחא דצב עיפומ ;םעופ באכ :םיאבה םינייפאמה ןמ םיינש תוחפל .ב ;תימויה תוליעפה תא הליבגמה ,השק דע תינוניב המצועב ;שארה לש תינפוג תוליעפ תעב רבגתמ רואמ העיתר ;האקה וא הליחב :םיאבה םינייפאמה ןמ דחא תוחפל .ג באכל םימידקמ םינמיס םיווח הנרגיממ םילבוסה ןמ %10-15 .שערמ וא םירוזיא ,םיקהוב תורוא :ןוגכ ,הייאר תוערפהב םינייפואמה ,שארה ןפואב חתפתמ הנרגימ ףקתה .דועו גזגיז יווק ,הייארה הדשב םיכושח רפסמ דע העש יצחכ ךות ואישל עיגמו השלח המצוע לעב באכמ ,יתגרדה .שארה לש דחא דצ ללכ ךרדב ברעמו ,תועש ."םלוה" וא "םעופ" בורל אוה ףירחה ףקתהב לופיט -דחאה :םירושימ ינשל ןווכמ הנרגימב לופיטה .יתעינמ לופיט -ינשה ,שארה באכ לש תופיכתבו םיבאכה תמצועב םייולת תופורתה תריחבו לופיטה יגוס .םיפקתהה םירקמ תמועל ,יתעינמ לופיטל םוקמ שי ,םיפוכת םיבאכ לש םירקמב ,ןייוצי .ומצע ףקתהב לופיטב קפתסהל ןתינ זאש םירידנ םיבאכה םהב דגנכ תופורת חותיפב תרכינ תומדקתה הלח תונורחאה םינשב יכ .הנרגימ תצובק איה ףירחה ףקתהב לופיטל הדעונש תופורת לש השדח הצובק הלא תופורת .רתוי קיתוה סקרטימיאה תא םג תללוכש ,םינטפירטה .הנרגימה ילוח לש םהייח תוכיא תא דואמ ורפיש תורחאו "ץחול" שאר שאכ רתוי ףא חיכשה שאר באכ וניה (tension headache) "ץחול" שאר באכ באכה .תפקרקה ירירשב חתממ הארנה לככ םרגנ הז שאר באכ .הנרגיממ וניאו ,ץחול בורל ,ידדצ -וד ,םקוממ אל ,ותמצועב עובק בורל אוה .הייאר תוערפה וא תואקה :ומכ תורחא תוערפהב הוולמ ןושארה גוסב רשאכ ,ינורכהו יפקתהה :תורוצ יתשב עיפומ הז באכ ןפואב ךשמתמו עובק באכה -ינשבו םימי דע תועש רפסמ ךשמנ באכה הנרגימ םע ילוח לצא םג עיפומ הז גוסמ שאר באכ םיתיעל .ימוימוי .ברועמ שאר באכ לע רבודמ זאו ךרוצל ןהו העינמ ךרוצל ןה ,תופורת ןווגמב לופיטל ןתינ הז באכ תודגונ תופורתב ךשוממ שומיש יכ ,שיגדהל בושח .ומצע באכב לופיט ומצעב לולע ,'וכו ןיריפסא ,ןיגלטפוא ,לומקא :ןוגכ ,תוחיכש באכ .שאר באכל םורגל לטונ הלוחה ובש "רוגס לגעמ" םיתיעל רצונ ,הלא םירקמב ,םרב הדבוע ,ףסונ באכל ןתליטנ םצעב םרוגו ויבאכ ךוכיש ךרוצל תופורת .רתוי הובג ןונימבו םיפסונ םיבאכ יככשמ תליטנל ותוא הליבומה יככשמ תליטנ תקספה י"ע ,לגעמה "תריבש" אוה לופיטה ,הלא םירקמב .רחא גוסמ תופורתב ןתפלחהו םיבאכה יתפוקת יתנוע באכ באכ .יפקתה יתנוע באכ אוה ,הרצקב ריכזנ ותוא ,ןורחאה באכה גוס .םהייח עצמאב םירבג רקיעב ףקות הנרגימל דוגינבו חיכש וניא הז .הקרהו חצמה ןיעה רוזיאב םקוממו ידדצ דח בורל באכה .הנרגימל המודב ,הקזח המצועבו םעופ יפוא לעב ללכ ךרדב באכה שודג ףאהו המודאו הרוגמ ,תעמוד באוכה דצב ןיעה דימת טעמכ ךרדב תוצובקב םיעיפומ הז באכ לש םיפקתה ,יסופיט ןפואב .שירפמו .תומייוסמ תונועב ללכ ,תולוע תומצועבו תורידתב באכ יפקתה םיעיפומ תועובש רפסמ ךשמב םינש ףאו םישדוח עיפוהל לולע םיפקתהה לש אבה ץבוקה .םתקספה דע .רתוי רחואמ המודב .תועש שולשל העש יצח ןיב ענו תיסחי רצק דדובה ףקתהה וא ףירחה ףקתהל אוה ףא ןווכמ הז באכ דגנכ לופיטה ,הנרגימל ףסונב ךא ,הז באכל תורזוע הנרגימ דגנכ תופורתהמ קלח .העינמל .וב לופיטל תוידוחי תופורת תומייק

מנהל פורום סוכרת