כיליה מסובבת

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/12/2005 | 10:36 | מאת: ליאה

שלום לרופא, שאלתי הינה: לביתי כליה מסובבת ומעט נמוכה מלידה. עד עכשיו לא התיחסו לכך. בעקבות בדיקות כלליות ואולטרסאונד ביקש רופא המשפחה לעשות בירור באם כליה זו מתפקדת. שאלותי: 1. האם כליה מסובבת (פרסה?) יכולה להיות בריאה כל כליה? 2. איזה בדיקות עושים על מנת לבדוק באם הכליה מתפקדת או לא? ברצוני לציין שכל בדיקות הדם שלה תקינות כולל אולטרסאונד בטן כללית (כולל שלפוחית שתן). בתודה על תשובתך ליאה

27/12/2005 | 10:52 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כלית "פרסה" היא בדרך כלל חיבור מלידה בין שתי הכליות, ברוב המקרים היא מתפקדת בצורה טובה ללא בעיות. תפקודי הכליוות ה,מקובלים" הם קראטינין, אוראה, חומצת שתן וקראטינין קלירנס, ובנוסף לבדיקוות הדם הללו גם בדיקת חלבון בשתן.

מנהל פורום סוכרת