כאבי רגליים מהברך ומטה

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/06/2001 | 23:05 | מאת: פלמור חיה

שלום רב אימי סובלת מזה 15 שנה , ממחלת הסוכרת. מזה 3 שנים סובלת מכאבי רגליים מהברך ומטה. היא מטופלת בשני כדורים "גליבטיק" ושני כדורים "גלוקופאז".ביממה. בבדיקות של כלי דם לא היתה משמעות קשה של נאורופטיה סכרתית. האם יתכן שכאבי הרגליים הם כתוצאה ממחלת הסכרת במשך השנים, ואם כן איך אפשר לטפל. עלי לציין שסוכר בצום ערכי הבדיקה שלה בין120-140 ,

17/06/2001 | 12:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, ישנה אפשרות סבירה שהכאבים עליהם את מתלוננת קשורים ונובעים מנוירופתיה סוכרתית - כלומר, פגיעה בעצבים בגפיים התחתונות. על מנת לעמוד על המקור לכך, ובהתאם לנסות ולטפל, יש לבדוק: 1. זרימת הדם בכלי הדם העורקיים ברגלים על ידי בדיקת "דופלר" כולל כלי הדם הקטנים של כף הרגל 2. בדיקת הולכה עצבית+EMG על מנת לעמוד על תפקוד העצבים התחושתיים והתנועתיים בגפיים התחתונות רק לאחר מכן - ובהנחה שאין בעייה אורטופדית כל שהיא, ניתן יהא לאבחן הבבטחון את המקור לתלונותיך ולהתאים טיפול אפשרי (במידה ויש..) בברכה ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת