סוכררת

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/05/2001 | 22:10 | מאת: אופיר

שלום אני בו 50, סובל מהיפרליפידמיה ותעוקת לב. עד לפני כשנה הסוכר בבדיקות הדם היה תקין . בצום בסביבות 100. לפני פחות משנה אובחנה אצלי סכרת. מה שלא ברור לי זה איך פתאום חטפתי סכרת ברמות כל כך גבוהות. בצום מעל 200 ושעתיים אחרי האוכל בסביבות 300. מספרות בנושא למדתי שהתפתחות הסכרת היא הדרגתית. אז מה קרה אצלי שזה בא בפתאומיות . את התזונה לא שיניתי. אני שומר דיאטה של שומני דם. עוסק בספורט הליכה. אולי עקב טראומה נפשית יכול לקרות לי דבר כזה? אני מאד מבקש הסבר. בברכה מקרכ לב אופיר

04/05/2001 | 23:12 | מאת: מאיר פרומקין

אופיר, איני רופא אבל אני יכול לספק לך הסבר משכנע ואמין. ככ הנראה אתה לוקה בסוכרת מסוג 2. משמע שפעילות הלבלב נחלשה, ממש כמו שהראייה נחלשת, הזכרון ואיש איש וחושותיו. כשהלבלב נחלש נפגמת תפוקת האינסולין, וכשיש מחסור באינסולין רמת הסוכר עולה. זהו שלב סמוי שבו אתה לא מודע למחלה, כך שאין מה שיוריד את הסוכר (למעט פעילות גופנית נמרצת), או תרופות שככל הנראה לא לקחת. ולכן אל לך לתמוה על הערכים. אתה מסתובב עם 130, אין מספיק אינסולין והנורמה הופכת ל-150. עם הזמן הערכים עולים והנה אתה ב- 200 . ולכן הסוכרת התפתחה בהדרגה, אך גילויה היה פתאומי עבורך. בקטע הסמוי של הסוכרת אין לה סממנים, עד לערכי סוכר של כ- 180 .ולכן, ללא בדיקה או חשש יזום לא היתה לך סיבה לחוש בכך. מאחל לך בריאות, מאיר

05/05/2001 | 11:33 | מאת: יואל

למאיר תודה עבור ההסבר המלומד. ברשותך אוסיף משהו להבהרה כך שאם תימצא משהו להוסיף לי אודה לך שוב. עקב מצבי הרפואי (היפרליפידמיה ) אני עושה כל 3 חודשים בדיקות דם וזה משך שנים. כפי שציינתי , עד לפני שנה הסוכר אצלי בכל הבדיקות (משך שנים) היה בסביבות 100. לפני כשנה התחילו בעיות הסוכר אצלי. פעם 120 אח"כ 150 וכו' וכעת 200 ( אני מתכוון , בצום). אתה צודק שהערכים שציינתי הם ללא כדורים. אני כעת מקבל כדור גלוקופאז' 850 אולם נראה לי שזה לא מספיק. כאמור הרגלי החיים והתזונה אצלי לא השתנו עד לפני שנה ולכן היה מוזר לי כל ההתרוממות של הסוכר. השינוי היחיד שקרה אצלי זה שעברתי מצבי מתח וחרדה , דיכאון מאד קשה לפני כשנה ואני מקבל כדור פרוזאק 2 ביום. אני שואל אולי עקב המצב הנפשי זה יכול לעורר סוכרת. דבר נוסף. אבי היה חולה לב ,נפטר לפני 15 שנה. נדמה לי שהיה לו סוכר אולם לא ברמות היסטריות. כאמור אצלי משך 20 שנה לא היה לי סוכר ורק לפני כשנה התחילו הצרות. אני לחוץ מאד מזה מאחר ואני גם חולה לב ואשמח לקכל התייחסות חוזרת במיוחד לגבי השפעות הדיכאון (אם קיימות) ואיזה טיפול נראה הטוב ביותר עבורי. תודה ושבת שלום.

מנהל פורום סוכרת