פרוטטאינורה

דיון מתוך פורום  סוכרת

06/04/2001 | 22:37 | מאת: רינה

מזה פרוטאינורה ? מתי מתגלה סוכר בשתן והאם יש לו קשר ישיר עם רמת הסוכר בדם. האם יכול להיות מצב שיש סוכר בדם מעל 200 וכשתן אין סימני סוכר, ולהיפך. מדוע בבוקר מומלץ לבדוק מהשתן השני ולא הראשון. תודה - רינה

06/04/2001 | 22:38 | מאת: רינה

מה המשמעות של חלבון בשתן ובאילו מקרים הוא מופיע.

07/04/2001 | 01:49 | מאת: מאיר פרומקין

רינה, חלבון בשתן הוא סימן לפגיעה ביכולת הסינון של הכליות. מאיר

07/04/2001 | 01:52 | מאת: מאיר פרומקין

רינה, בד"כ מעל רמת סוכר של כ- 170 מופרש סוכר בשתן. אין חשיבות לשתן ראשון או שני או שלישי. אם יש סוכ בשתן של הבוקר משמע שבמרוצת הלילה היו ערכי סוכר הגבוהים מ- 170. אבל אין זה כלל. יש איש ויכולת הסינון של כלייתו. מאיר

מנהל פורום סוכרת