עזרה: תנודות ברמות הסוכר?
דיון מתוך פורום סוכרת
לד"ר קנטר שלום, פניתי לרופא בגלל הרגשה רעה לאחר אכילת פחמימות (קמח לבן) הכוללת: נפיחות בבטן, עייפות קיצונית, כאבי שרירים, צמאון, הזעה וכו'. תוצאות העמסת סוכר שעשיתי: בצום:97 לאחר שעה:125 לאחר שעתיים 84 (הנורמה:165-100) לאחר 3 שעות: 63 (145-70) אפגוש את הרופא רק בעוד שבועיים, ואני מאד סקרנית. האם התנודות האלה ברמת הסוכר מסבירות את התופעות הנ"ל? ואם לא, מה דעתך, האם תופעות כאלו הן מוכרות? (רופא המשפחה חושב בכיוון של מעי רגיז) תודה לך מראש.
ששלום לך, הערכים בצום שלך תומכים במצב של "קדם סוכרת" - או יותר נכון - IFG שזוהי כבר הפרעה בדרך לסוכרת של רמת הסוכר בצום. נפילת הגלוקוז עם מיר הזמן מתומכת באפשרות של נפילת סוכר תגובתית (ראקטיב היפוגליקמיה) שהחא בדרך כלל עקב תגובה לבלבית ערה מאד לפחמימות, בין אם כביטוי ל"תנגודת לאינסולין" ובין אם כביטוי ל,גמגום לבלבי" בשל הסוכרת שבדרך. לעניות דעתי את צריכה לבצע ובהקדם העמסת סוכר 75 גר ובדיקת התגובה של הגלוקוז, האינסולין והתגובה הלבלבית האנדוגנית (C_PEPTIDE ), ולהתחיל טיפול בהתאם. את הבדיקות לאחר ההעמסה יש לבצע לאורך זמן של עד 3 שעות או יותר, לראות מתי רמות הגלוקוז שלך חוזרול ועולות לרמת הבסיס. בדיקות אלחו מבוצלעות כשגרה במרכז לסוכרת ברמב"ם, טלפון : 8542486 04 או ישירות למזכירה קרן - 671549 057 . אם הטיפול לו תזדקקי הוא דיאטה לסוכרת בתוספת תרופה עוקפת לבלב, או שינוי חלוקת הארוחות על פני היממה ל6-8 שוות וקטנות ללא סוכרים זמינים יש להתאחים לפי התגובה והרזרבה הלבלית ו/או התנגודת לאינסולין לפי הבדיקות הללו. בהצלחה! ד"ר יורם קנטר
לד"ר יורם קנטר, תודה רבה על ההתייחסות המפורטת לשאלתי. אפעל לפי עצתך.