נימול ברגל ימין - סוכרת נעורים (מזה 3 שנים)

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/03/2017 | 17:12 | מאת: ד.ז

יש לי סוכרת מזה 3 שנים וכשגיליתי היה לי a1c 16 זה ירד אחר כך ל 9 והיום זה עלה ל 13 אני מרגישה ברגל ימין (לא בכף הרגל אלא ברגל מלמעלה ממש) נימול וכשאני לוחצת עליה אני לי מרגישה כלום נסיתי גם ללחוץ באצבעות שלי חזק ואין כאב בכלל האם זה מסוכן? והאם יש צורך לפניה לרופא?

29/03/2017 | 13:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הסוכרת שלך ברמות של המוגלובין A1C 13 אינה מאוזנת הצורה קיצונית ועליך לפנות מיידית לרופ המטפל בכך ולהתאים אינסולין/תרופות/דיאטה על מנת להגיע מהר ככל האפשר והקדם לאיזון הרצוי. תחושת הנימול יכולה להיות ביטוי ראשוני של נוירופתיה סוכרתית. מומלץ לך לבצע בדיקת EMG +הולכה עצבית ברגליים ולפנות עם התשובות לנוירולוג להערכת מצבך.

מנהל פורום סוכרת