סוכר גבוהה בבוקר בלבד

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/02/2017 | 11:35 | מאת: איציק

בחודשים האחרונים אני מתעורר בבוקר עם סוכר בין 105-115 בעקבות זאת רשמה לי רופאת המשפחה מטפורמין במינון 850מ"ג כדור אחד בערב. אבל הכדור נראה שלא משפיע כלל כיוון שהערכים נשארו ללא שיפור בבקרים. ברצוני לציין ששני אחיי עם סכרת. האם יש עוד מה שניתן לעשות אולי להעלות את המינון? ברצוני לציין כי בשאר היום הסוכר מאוזן לחלוטין, כלומר לאחר כשעתיים מהארוחות הערכים חוזרים לערכים תקינים הבעיה היא כרגע רק בבוקר.

15/02/2017 | 12:38 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך איציק הרופאה שלך צודקת ואין צורך ברמות שציינת להגביר ללא צורך את המטפורמין. אתה כרגע בשלב של קדם סוכרת ולא סוכרת של ממש, וכך בנוסף למטפורמין מומלץ לך לשמור על כלכלה ללא סוכרים זמינים ופעילות גופנית קבועה ומתנה עם שמירה על המשקל.

מנהל פורום סוכרת