רמת הסוכר בדם לאחר בדיקות דם

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/02/2017 | 20:51 | מאת: משה

שלום, אני בן 26 וביצעתי בדיקות דם לאחר צום של 12 שעות ורמת הסוכר בדם יצאה 94 (לפני כשנה 93 ושנה לפני כן 92. בשנים קודמות זה הגיע אף ל-96 אך בשנים האחרונות אני מבצע ספורט באופן עקבי ומשתדל לשמור על תזונה). אבי מאובחן כחולה סוכרת, כך גם סבתי וסבי וכך גם אמא של סבתי (כולם מצד אבא). רציתי לדעת מה הסיכון בו אני נמצא? כיצד אני יכול להוריד את הערכים מתחת ל-90? האם יש סיכוי שמחלת הסוכרת תדלג עליי?

15/02/2017 | 12:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך משה, אם אתה כבר מאובחן כסוכרתי הרי שרמות הסוכר המומלצות עבורך בצום הן בין 90 ל 140 . לא מומלץ בסוכרתי לשאוף לרמות נמוכות מ 90 בשל הסכנה של הופעת סימני היפוגליקמיה.

16/02/2017 | 17:25 | מאת: משה

ראשית תודה רבה על המענה. חשוב לי לציין שאיני מאובחן כסוכרתי. משכך אני שואל שוב את השאלה ברשותך. תודה רבה!

מנהל פורום סוכרת