סוכר בשתן לאחר נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/01/2017 | 19:06 | מאת: סוכר בשתן

לפני שבועיים ביצעתי בדיקות בהן יצאה כמות תקינה של גלוקוז בשתן ובדם. היום ביצעתי שוב בדיקת שתן ויצא לי ערך סוכר של 50. בתקופת הביניים נטלתי ציפרודקס בשל חידק שנמצא בשתן ואלרגיקס ופרדניזול בשל תגובה אלרגית. האם ערכי הגלוקוז הגבוהים בשתן מעידים על סוכרת למרות שרמות הסוכר בכל הבדיקות הקודמות היו תקינות? האם יש השפעה של התרופות? האם התוצאה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נטילת פרדניזון שהוא סטרואיד יכולה להעלות קמעא את רמות הסוכר בדם מעבר לסף, כך שהוא יופיע גם בשתן. על מנת לדעת שזו לא סוכרת או קדם סוכרת האבחנה נעשית לא לפי השתן אל לפי הרמה של הסוכר בצום ו/או שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות, בדיקה שמומולץ לך לבצע בהקדם.

16/01/2017 | 17:50 | מאת: תודה

כאמור, לפני שבועיים ביצעתי בדיקת רמת סוכר בדם בצום ויצא לי 91. האם עדיין אתה ממליץ לחזור על הבדיקה או שניתן להתעלם מהתוצאה בשתן?

מנהל פורום סוכרת