נובונורם לסוכרתיים

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/08/2000 | 22:21 | מאת: רבקה

שלום רב! אני בת 45, חולת סוכרת מסוג 2 מזה 13 שנה, ומאוזנת באופן יומיומי על-ידי כדורים. אחת מן התרפות היומיות שאני נוטלת היא נובונורם. עד כה נטלתי 3 פעמים ביום כדור של 1 מ"ג. לאחרונה הורה לי הרופא המטפל בי להתחיל ליטול כדור בן 2 מ"ג שלש פעמים ביום. כתוצאה מכך, כחצי שעה לאחר הארוחה (לאחר נטילת הכדור), אני חשה באי-יציבות, סחרחורת אף כאבי ראש. להערכתי, תופעות אלה קשוות בשינוי המינון של הכדור, אולם האם ייתכן כי אין זה משפיע כלל ואני טועה? בנוסף, כיצד ניתן לנטרל או לשכך תופעות אלה? שכן הן מפריעות לי מאד בתפקוד היומיומי. אשמח לקבל תשובה מהירה! בתודה מראש, רבקה.

19/08/2000 | 00:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

רבקה, יתכן ואת חווה היפו לאמור רמת סוכר נמוכה. תוכלי לבדוק זאת באכילת ממתק או משקה ממותק. באם התחושה הקשה תחלוף, סימן שזה היה היפו. אם כן, יש לחזור לרופא ןלבדוק שוב את המינון. מעניין מדוע שונה המינון. האם האיזון לא היה כראוי ? מאיר

19/08/2000 | 00:23 | מאת: ד"ר יורם קנטר

ולפני הכל, רבקה, אם יש בידך מכשיר לבדיקת סובר - בצעי מדידה. מאיר

מנהל פורום סוכרת