מה לעשות?

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

07/04/2014 | 15:39 | מאת: דנה

שלום לך הבן שלי בן 25. לפני שנה הוא עבר בדיקת גסטרוסקופיה משום שסבל מבחילות וצרבות קשות. הבדיקה יצאה תקינה אך מאז הוא סובל משיהוקים (גרפסים) בלתי פוסקים. הבחילות והצרבות חלפו אך במשך שנה הוא כל הזמן סובל מגרפסים שלטענתו הוא לא יכול להפסיקם. הוא ניסה פרוביוטיקה, קרבוסילן, סימטיקון וכלום לא עוזר. כמובן שבעייה זו מציקה לו חברתית כי קשה לו לשלוט בגרפסים. מה עושים? האם יש לך רעיון שיכול לעזור? תודה מראש על תשובתך

09/04/2014 | 15:57 | מאת: ד"ר אולגה רז

המידע שאת מוסרת לי חסר ביותר משום שחלק מהתופעה של גרעפסים יכולה להיות קשורה לצורת האכילה שלו ועל זה את לא כותבת לי. בכל מקרה, הוא צריך לאכול ארוחות קטנות כל 3-4 שעות, לשתות נוזלים, גם ביחד עם האוכל ולהימנע בכל תוקף צארוחות גדולות ומזון שמכיל הרבה שומן.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה