עליה בעיתית במשקל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

01/04/2014 | 01:58 | מאת: מוטי

קצת רקע.. בן 22 ,בתחילת השנה שקלתי 83 בערך,גובה 1.77 ואחוזי השומן היו 22-3 בערך.. עם החגים וקצת לחץ בעבודה עליתי לאיזור ה88-9 ובחודשיים האחרונים התחלתי יותר להפקיד על תזונה ואימונים 3 פעמים בשבוע לפחות תזונה שכוללת הרבה ירקות,חזה עוף,לחם קל (3 פרוסות ביום לכל היותר שלעיתים מוחלפות בתפוחי אדמה אך פסטות למיניהן ואורז נדיר שמגיעים אליי לצלחת) שומנים בריאים (2 כפות טחינה מלאה שאני עושה בבית) לגבי משקאות חמים שותה פעם יום קפה שחור עם סוכרזית ולא מעבר...מוצרי חלב זה לרוב יוגורט 0 אחוז או קוטג' 5 אחוז שותה לפחות ליטר וחצי מים ביום והעיכול ברוך השם עובד כמו שעון כמה פעמים ביום.. מבחינת ההרגשה הכללית אני אכן מרגיש ירידה קלה,חזותית ובבגדים ומתגובות הסובבים אותי אך בשקילה במשקל הוא מראה 89 ולעיתים 90 קילו מאמן בחדר הכושר בדק לי אחוזי שומן במכשיר אלקטורני שהראה 29 אחוז שומן,אני מבצע תרגילי כוח בנוסף לאירובי ושומר על צריכת חלבון סבירה זה נורא מטריד אותי אני חושש שזה מצביע על בעיה רפואית אבל רציתי להתייעץ קודם..תודה

06/04/2014 | 11:52 | מאת: ד"ר אולגה רז

למען האמת, לפי התיאור שלך, אין לי הרבה הסברים למה שקורה וגם לא הבנתי באיזה חגים מדובר. החגים יהיו רק עכשיו. כדי לבדוק מה קורה צריכים לעשות בדיקות דם מקיפות וללכת לייעוץ אישי כדי להבין יותר טוב מה בעצם קורה לך. כל היתר יהיו השערות בלבד וזה לא מה שיעזור לך. אין לי ספק שצריכי/ם לעשות שינוי בתזונה שלך אבל לפי התיאור שלך אני לא יודעת בדיוק אילו שינויים. צריך לדבר איתך ולבדוק לעומק.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה