החלק הקשה...

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

30/03/2014 | 21:51 | מאת: יעל

שלום ד"ר אולגה אני בת 40.אני שוקלת כרגע 73 קג.159 ס"מ הפחתתי 29 קילו במשקל בדיאטה מאוזנת ומבוקרת הכוללת: לחם קל, אורז /פסטה/אטריות נודלס ,המון ירקות חיים ומבושלים, טחינה, טונה,ביצים חזה עוף לפעמים בשר בקר ללא שומן, גבינות רזות, ו 2-3 פתי בר קטנים. לא מרשה לעצמי שוקולד, עוגות ועוגיות בכלל. אני רוצה לרדת עוד 4-5 קג ותוהה אם אני צריכה להחליף את התפריט מכיוון שלאחרונה אני יורדת ממש ממש לאט, כ300 גרם בחודש בערך. אני הולכת פעמיים בשבוע שעה בכל פעם. כמו כן, אני מתקשה להבין כיצד לשמור על המשקל. האם כל חיי לא אוכל להרשות לעצמי עוגה או עוגיה? זה החלק הכי קשה של הדיאטה.. אני נמצאת בחשש תמידי בכל פעם שאני אוכלת. אני חוששת שזה יגרום לי לעלות במשקל, למשל אם אני רעבה בערב אני לוקחת יוגורט 1.5 אחוז, או פרי וחוששת שהחריגה הזו תגרום לעליה במשקל. אשמח לקבל ממך קצת עצות בנושא. כיצד אוכל לדעת שמה שאני אוכלת יגרום לעליה ? לצערי לא נולדתי עם היכולת הזו... המון תודה !! יעל

31/03/2014 | 15:10 | מאת: ד"ר אולגה רז

כל הכבוד גם על הירידה במשקל וגם על בחירת המרכיבים מהם את בונה את סדר יומך התזונתי! הפחדים שלך מובנים וידועים לי והעיצה שלי אלייך היא לפנות למסגרת של תמיכה בקבוצות משום ששם את לא רק לומדת לאכול אלא גם להתייחס לאוכל, לבנות תפריט, לדעת על מזונות, את לומדת שם לחיות עם עצמך בשלום. מאחר ויש לי קבוצות תמיכה והרזיה כאלה, את יכולה להיכנס לאתר שלי ולבחור באחת מהקבוצות שלי או כל קבוצה אחרת שתחליטי. נראה לי שמסגרת קבוצתית תעזור לך מאוד. מבחינת האוכל את מסתדרת מצויין ולא צריך לשנות דבר, אולי רק לסדר את הארוחות בצורה שמתאימה להרזיה שלך אבל מבחינת החששות והפחדים שלך את בהחלט צריכה הדרכה. בהצלחה

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה