כולסטרול

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

27/03/2014 | 22:25 | מאת: ניר

שלום בן 40, לא מעשן, עודף משקל. בשנה האחרונה ערכי הכולסטרול שלי קצת עלו. (CHOLESTEROL 230.00 MG/DL (120.00- 200.00 *(.........) (LDL-CHOLEST. 156.60 MG/D (60.00- 130.00 *(.........) רציתי בבקשה לשאול: 1. האם ערכים כאלו מצריכים טיפול תרופתי? 2. האם אכילת ביצים בעייתית או שזו לא הסיבה לכולסטרול המוגבר? 3. האם יש קשר בין כבד שומני (שיש לי) לכולסטרול המוגבר? ומה משפיע על מה? 4. באופן כללי, מעבר לעניין המניעה, האם יש דרך לתקן ולנקות את כלי הדם מהכולסטרול או שזה בלתי הפיך וכל מה שניתן לעשות זה למנוע החמרה? תודה

31/03/2014 | 15:00 | מאת: ד"ר אולגה רז

כל מה שיש לך נראה שניתן לטיפול ע"י שינוי בתזונה, כולל כולסטרול וכולל כבד שומני. לצורך כך יש לבנות לך תכנית תזונתית שמבוססת על כל הבדיקות שלך, משקל, גובה, הרגלים. מרגע שאתה מתחיל את הטיפול יש סבירות גדולה שהערכים ישתפרו והמשקל יירד וכדי לבדוק זאת תצטרך לערוך בדיקות חוזרות כעבור 3 חודשים. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לצורך בניית התכנית התזונתית. בהצלחה

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה