דיאטה נכונה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

17/02/2014 | 15:20 | מאת: נוי (בת 13)

אני מנסה לעשות דיאטה נכונה וכרגע ניראה לי שאני מצליחה, הבעיה היא שאני מפחדת להפסיק ולהעלות הכל בחזרה. איך אני יוכל להרזות נכון? וכמה בערך הכי טוב להוריד בשבוע? אני שוקלת 76 והגובה 1.62

23/02/2014 | 16:47 | מאת: ד"ר אולגה רז

בגיל 13 הגוף שלך עדיין גדל ומתפתח ולכן את צודקת מאוד ברצון שלך לאכול נכון, שמצד אחד תרדי במשקל ומצד שני לא תגרמי לנזקים. אתן לך כמה עיצות: 1. תיכנסי למסגרת. הכי טוב בשבילך שמישהו בעל ידע וניסיון יפקח עלייך , יכוון אותך וייתן לך עיצות נכונות. את יכולה להגיע לדיאטנית שמתמחה בתזונת ילדים ונוער בקופ"ח או בכל מסגרת אחרת. אבל אל תעשי את זה לבד. 2. בקשר לקצב ירידה במשקל, מה שחשוב הוא לא כמה ירדת אלא כמה לא עלית באותו הזמן. אם תרדי בשבוע 200-500 גרם - זה יהיה מצויין, אבל יהיו שבועות של 100 גרם וגם של 0 גרם. לא להתבאס אלא להזכיר לעצמך כל פעם כמה היית יכולה לעלות אם לא היית עולה את מה שאת עושה. 3. אם תקלטי שמה שחשוב הוא לאכול נכון ולרדת במשקל בהדרגה אז לא תהייה לך מחשבה כמה נכון וכמה לא נכון לרדת במשקל. 4. תזהרי מירידות גדולות של מעל קילו בשבוע כי זה יכול להיות מסוכן לגדילת ולהתפתחותך 6. כדי לגדול ולהתפתח באופן סביר, את צריכה לאכול מכל אבות המזון ולא להימנע ממאכלים כמו עוף, דגים, לחם וכו' אבל לאכול אותם בכמות ובצורה מתאימה. אז מי שיכול לעזור לך הכי טוב זה דיאטנית קלינית בעלת יידע בנושא ולשם הייתי באה דבר ראשון מחר בבוקר.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה